فرونشست زمین به ۳منطقه پایتخت رسید
مدیرعامل آب منطقه ای استان تهران گفت: مشکل فرونشست دشت ها به مناطق ۱۷، ۱۸ و ۱۹ رسیده که علت آن تجمع چاه هایی است که برای استفاده از آب های زیرزمینی احداث شده است.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، سید حسن رضوی مدیرعامل آب منطقه ای استان تهران امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه در سال آبی گذشته (ابتدای مهر ۹۷ تا ۳۱ شهریور ۹۸) رکورد بارندگی ۳۸۷ میلیمتری ثبت شد، گفت: این ارقام نسبت به مدت مشابه سال قبل، نشان دهنده ۵۲.۵ درصد رشد بارندگی در تهران است که از سوی دیگر نسبت به مدت متوسط بلندمدت رشد ۳۹ درصدی افزایش بارندگی در استان را نشان می دهد.
وی افزود: سال گذشته فصل پائیز و بهار مناسبی را پشت سر گذاشتیم و فصل زمستان متعادلی را تجربه کردیم اما در سالهای پیش از سال گذشته، عدم تعادل را تجربه می کردیم به نحوی که در فصل زمستان ۱۰ درصد بارندگی و در فصل بهار ۷۰ درصد بارندگی وجود داشت که امسال خوشبختانه نظم مناسبی را در بارندگی فصول مشاهده کردیم.
رضوی با اشاره به اینکه بارندگی تهران در فصل بهار سال جاری ۱۳۷ میلی متر بوده است، تصریح کرد: از این میزان ۱۱۲ میلیمتر آن متعلق به فروردین ماه بوده است. این در حالی است که پائیز گذشته نیز ۱۳۰.۵ میلیمتر بارندگی را تجربه کردیم که نشان از افزایش ۳۴۸ درصدی بارندگی دارد.
مدیرعامل آب منطقه ای استان تهران میزان ورود آب به سدهای ۵ گانه تهران را ۲.۶۱۲ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و افزود: در مدت مشابه سال قبل ۱.۱۷۳ میلیارد مترمکعب ورودی آب به سدهای ۵ گانه تهران بود که ارقام ورودی آب امسال نشان دهنده رشد ۱۲۳ درصدی است. به این ترتیب باید گفت شرایط تأمین آب کشاورزی و صنعت از آب های سطحی خوب بود اما برای تأمین آب بخش صنعت از طریق آب های سطحی با مشکلاتی مواجه بودیم که از منابع زیرزمینی آن را تأمین کردیم.
وی اظهار داشت: امسال از بخش آب های سطحی نیز ۱۰ درصد بیشتر برای تأمین آب شرب، ۷۹ درصد آب بیشتر برای بخش کشاورزی و ۸۰ درصد بیشتر برای تأمین بخش صنعتی استفاده کردیم و به طور کلی می توان گفت ۶۹ درصد آب سطحی بیشتری را برای مصارف استان تهران در سال جاری نسبت به منابع آب زیرزمینی استفاده کرده ایم.
رضوی گفت: به طور کلی میزان نشست دشت های کشور بین ۰.۵ تا ۱ میلیمتر در روز است در حالی که در دشت شهریار و ورامین تهران شاهد بیشترین کاهش فرونشست زمین هستیم به نحوی که میزان فرونشست دشت شهریار ۳۱۰ میلیمتر در سال است که این دشت در کل کشور از نظر سرعت نشست مشابه ندارد.
مدیرعامل آب منطقه ای استان تهران، میزان برداشت آب از منابع زیرزمینی استان تهران را حدود سه میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: مشکل فرونشست زمین کم کم به تهران نیز رسیده است و در مناطق ۱۷، ۱۸ و ۱۹ شهری تهران با فرونشست مواجه هستیم که علت اصلی آن تجمع احداث چاه هایی است که به منظور استفاده از آب های زیرزمینی برای مصرف شرب و فضای سبز احداث شده که البته میزان این فرونشست در این مناطق یک سوم دشت شهریار در سال است.
منبع
خبرگزاری مهر