صرفه جویی آب با نیروگاههای تجدیدپذیر
رئیس هیات مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر اتاق بازرگانی گفت: به ازای احداث هر ۱۰۰ مگاوات نیروگاه بادی، از مصرف معادل ۲۵۰ هزار مترمکعب آب در سال جلوگیری میشود، چراکه نیروگاههای تجدیدپذیر نیازمند منابع آبی نیستند، در ضمن توسعه انرژیهای تجدیدپذیر مانع از تولید ۲۵۰ هزارتن دی اکسید کربن نیز میشوند.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، اکبر ادیبفر امروز در نشست تخصصی آب و انرژیهای تجدیدپذیر، درباره توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق محروم ایران، اظهار کرد: به دلیل پتانسیل فراوان انرژی خورشیدی و بادی در مناطق محروم ایران، اغلب نیروگاههای تجدیدپذیر کشور در مناطق محروم و روستایی احداث شدهاند، برای مثال میتوان به کهک، کوهین، سیاهپوش، روستاهای استانهای همدان، خراسان رضوی، کرمان و باقی استانها اشاره کرد.
اشتغال تجدیدپذیرها اشتغال بدون مصرف آب
بیشتر بخوانید
در ادامه، محمد امین زنگنه – عضو کارگروه ترویج انجمن انرژیهای تجدیدپذیر اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در کشور با وجود منابع فراوان باد و خورشید، به راحتی پتانسیل ایجاد ۵۰۰ هزار شغل در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر وجود دارد، گفت: انرژیهای تجدیدپذیر میتواند موتور اشتغال و توسعه در ایران باشد و نکته قابل توجه آن است که اشتغالی که از طریق تجدیدپذیرها ایجاد می شود بدون نیاز به آب است.
وی با اشاره به ایجاد اشتغال قابل توجه تجدیدپذیرها در سایر کشورها، ابراز کرد: در آلمان حدود ۴۰۰ هزار نفر در زمینه انرژی تجدیدپذیر مشغول به کار هستند، در حالی که کل صنعت خودروسازی که بهعنوان مهمترین صنعت آلمان شناخته میشود، ۷۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.
عضو کارگروه ترویج انجمن انرژیهای تجدیدپذیر اتاق بازرگانی ایران با تاکید به این مساله که در حال حاضر حداقل ۲۰ هزار شغل از طریق ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر در ایران به وجود آمده است، ادامه داد: در صورت رفع موانع و احداث ۵۰۰۰ مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر طبق برنامه ششم، میزان اشتغال به ۱۰۰ هزار شغل خواهد رسید.
زنگنه با اشاره به اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر در توسعه پایدار، افزود: تجدیدپذیرها نقش مهمی در این بخش به عهده دارند، علاوه بر این با توجه به اثرات بحران آب در کشور، باید گفت که توسعه این انرژی بسیار مهم است چراکه نقشه خشکسالی و تنش آبی استان اصفهان حاکی از آن است که بسیاری از نیروگاههای کشور که از جمله صنایع آب بر به شمارمی آیند در دشتهای ممنوعه و ممنوعه بحرانی احداث شدهاند.
وی با تاکید به این مساله که طبق تعریف دشتهای ممنوعه بحرانی، به هیچ عنوان حق استفاده و برداشت از منابع آبی این مناطق وجود ندارند، تصریح کرد: میتوان گفت در حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد استان اصفهان، تحت تاثیر خشکسالی از نوع ممنوعه و بحرانی است و مشکل آب اصفهان به حدی است که در خاموشی به وجود آمده در تابستان امسال، یکی از نیروگاههای اصفهان به دلیل مشکل آب وارد مدار نشد.
همچنین در ادامه این نشست کیوان پورکیان – عضو هیات مدیره کارگروه بودجه و مجلس انجمن انرژیهای تجدیدپذیر اتاق بازرگانی – درباره انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان معیشت جایگزین برای کشاورزان اظهار کرد: در بعضی مناطق کشور شاهد آن هستیم که بسیاری از اراضی کشاورزی به دلیل کمبود آب، دیگر مستعد کشاورزی نیستند و دولت به عنوان یک راه حل، برای کشاورزان این منطقه یارانه یا همان حق نکاشت در نظر گرفته است که جوابگوی زندگی کشاورزان نیست.
وی با بیان اینکه در صورت ادامه این روند، شاهد تخلیه روستاها و مهاجرت روستاییان خواهیم بود که بهصورت مستقیم میتواند امنیت کشور را به مخاطره اندازد، تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که درصورت امکان در این زمینها، سیستمهای خورشیدی احداث شود که کشاورزان دارای یک معیشت جایگزین شده، به تولید برق پردازند و درآمد پایدار ۲۰ ساله داشته باشند، همچنین سفرههای زیرزمینی نیز فرصتی برای احیا پیدا کنند.
به گفته عضو هیات مدیره کارگروه بودجه و مجلس انجمن انرژیهای تجدیدپذیر اتاق بازرگانی در حال حاضر بخشی از عوارض برقی که از مردم دریافت میشود، قرار است برای تامین برق روستاها اختصاص یابد، در حالی که امروز بیشتر خانوارهای ساکن در روستاها مجهز به برق هستند و از طرف دیگر انرژیهای تجدیدپذیر خود اغلب در روستاها و مناطق محروم احداث میشوند.
پورکیان ابراز کرد: در این شرایط به نظر میرسد، فراهم کردن زمینه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر درحقیقت به توسعه روستاها کمک میکند و علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمد پایدار برای روستاییان به تامین برق پاک نیز منجرمی شود.
منبع
ایسنا