لوله‌های فرسوده و هدررفت آب

 پروفسور کردوانی گفت: ۳۰ تا ۴۰ درصد لوله‌های ایران فرسوده شده‌اند و این امر موجب هدررفت ۳۰ درصد آب‌ها می‌شود.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، وی ادامه داد: در روستاها درب چاه‌های غیرمجاز را می‌بندند که این غیرمنطقی است چراکه مسئولان طی دهه‌های گذشته عنوان کردند هر چه می‌خواهید چاه بزنید و از آب استفاده کنید ولی هیچ آموزشی برای استفاده مردم از آب صورت نگرفت.
این استاد دانشگاه اعلام کرد: از سال ۱۳۴۷ تاکنون ۷۵۰ هزار چاه در کشور حفر شده است که ۶۵۰ هزار چاه از این تعداد غیرمجاز است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تأکید روی صرفه‌جویی در بخش کشاورزی است و در چاه‌ها را می‌بندند اما باید این نکته را در نظر گرفت که از یک حلقه چاه ۱۲ خانواده ارتزاق می‌کنند و با بستن ۶۰۰۰ چاه غیرمجاز در استان قزوین حدود ۷۰ هزار خانواده شغل کشاورزی خود را از دست می‌دهند لذا باید پیش از بستن این چاه‌ها برای سرپرستان این خانوارها شغل جایگزین ایجاد کرد و سپس در چاه‌ها را بست.
حفر چاه غیر مجاز
کردوانی عنوان کرد: این نکته را باید متذکر شد که متأسفانه برخی از مسئولان به فکر کاهش منابع آبی نیستند و فقط به درآمدزایی فکر می‌کنند درحالی‌که برای درست مصرف کردن مردم باید مکانیزمی ازجمله جریمه اعمال شود تا مصارف آب در خانه‌ها نیز مدیریت شود.
کردوانی اظهار کرد: لوله‌کشی آب در ایران به سال ۱۳۲۸ بازمی‌گردد و می‌توان عنوان کرد که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد لوله‌ها فرسوده شده‌اند و این امر موجب هدررفت ۳۰ درصد آب‌ها می‌شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دولت باید برای فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی جامعه هزینه کند، توضیح داد: تقریباً تمامی شهرهای ایران با کم‌آبی و کاهش ذخایر سفره‌های زیرزمینی مواجه هستند و با برنامه‌های موجود نمی‌توان این مشکل را مدیریت کرد و باید مدیران چاره‌ای برای این امر اتخاذ کنند چراکه اگر مصرف آب مدیریت نشود در سال‌های آتی شاهد نزاع بر سر آب خواهیم بود.
آخرین وضعیت چاه‌های غیرمجاز در استان تهران
مجری طرح احیا و تعادل‌ بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای تهران اولویت انسداد چاه‌های غیرمجاز را اعلام کرد. به‌ گزارش وزارت نیرو، مصطفی دهقان در سومین نشست احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی در سال جاری اظهار کرد: امسال به واسطه کاهش بارندگی‌ها و ظرفیت آب‌دهی منابع آب زیرزمینی در شرایط خاصی قرار داریم.
وی با اشاره به اینکه سیاست کنونی وزارت نیرو و به تبع آن شرکت آب منطقه‌ای تهران صیانت و نجات چاه‌های آب شرب است گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در سال جاری باید ۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز در محدوده عملکرد این شرکت پر و مسلوب المنفعه شود که اولویت آن انسداد چاه‌های غیر مجاز در حریم چاه‌های تأمین‌کننده آب شرب است.
وی با بیان اینکه تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی وظیفه اصلی و یک تکلیف قانونی ما است، گفت: امسال باید با همت بیشتر در همه ارکان شرکت مسائل مربوط به صیانت از منابع آب پیگیری شود تا منابع آب شرب استان را نجات دهیم. مجری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای تهران ادامه داد: تا پایان سال جاری باید ۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان تهران پر و مسلوب‌المنفعه شود که بیشترین سهم مربوط به تهران بزرگ، شهریار و ورامین است.
تعداد چاه های غیر مجاز
دهقان یادآور شد: با انسداد این تعداد چاه غیرمجاز ضمن نجات منابع تأمین‌کننده آب شرب از برداشت غیرمجاز حدود ۴۰ میلیون متر مکعب آب زیرزمینی جلوگیری به عمل می‌آید. مجری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای تهران افزود: از ابتدای امسال تاکنون نیز ۱۶ دستگاه حفاری غیر مجاز توقیف و ۷۰ دستگاه کنتور هوشمند روی چاه‌های مجاز نصب شده است.
همچنین در این جلسه حسن برنا مدیر دفتر مطالعات پایه شرکت آب منطقه‌ای تهران با تشریح وضعیت اجرای طرح آماربرداری از منابع و مصارف آب‌های سطحی و زیرزمینی گفت: این طرح برای شرکت آب منطقه‌ای تهران از اهمیت بالایی برخوردار است که در این راستا تاکنون اطلاعات ۳۳ هزار و ۱۴۲ منبع آبی برداشت شده است و بیشترین آماربرداری نیز مربوط به دشت تهران-کرج بوده است.
وی درخصوص حفر چاه‌های پیزومتری گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در مجموع ۳ هزار متر چاه پیزومتری باید در منطقه ورامین و مبارکیه حفر و لوله‌گذاری شود که تا نیمه خرداد امسال ۱۱ حلقه چاه به عمق ۱۸۱۱ متر حفر شده است. وی اظهار کرد: همچنین تهیه، نصب، راه‌اندازی و نگهداری دستگاه‌های دیتالاگر، ایستگاه‌های سنجش منابع آب از دیگر طرح‌های در دست اجراست که با جدیت پیگیری می‌شود.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;