ایران قاره ای سبز میشود
به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری شانا، قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با تاکید بر ایجاد زیرساختها برای حضور سرمایهگذاران خارجی در دوران پساتحریم گفت: هماکنون شرکتهای بزرگ اروپایی همچون باسف آلمان برای سرمایهگذاری و در اختیار گذاشتن دانش فنی خود از صفر تا ١٠٠ درصد در صنعت پتروشیمی اعلام آمادگی کردهاند.
محمدحسن پیوندی در نشست تخصصی معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری صنعت پتروشیمی در شرایط پساتحریم در هفتمین نمایشگاه معرفی فرصتهای سرمایهگذاری تصریح کرد: هماکنون صنعت پتروشیمی با چالشهای فنی و سیاسی زیادی درگیر است.
وی ادامه داد: استفاده از زغال سنگ برای تولید الفینها در چین و ایجاد مخازن ذخیرهسازی متانول در این کشور، صادرات الانجی و فرآوردههای گازی ناشی از برداشت شیل گسها از آمریکا به اروپا و ناامنی کشورهای حاشیه خلیج فارس به خصوص حضور داعش، از جمله چالشهای این صنعت در دنیا به شمار میآید.
قائممقام مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، امنیت را بزرگترین پتانسیل جذب سرمایهگذاری خارجی در کشورمان دانست و افزود: هماکنون در کشورهای همسایه و خاورمیانه شاهد ناامنیهای زیادی هستیم که این موضوع بزرگترین اولویت سرمایهگذاران خارجی به شمار میآید.
پیوندی گفت: ایران طی سالهای ٢٠١١ تا ٢٠١٣ به دلیل تحریمهای بینالمللی سالانه پنج میلیون تن صادرات محصولات پتروشیمی خود را کاهش داده است.
وی تصریح کرد: براساس مطالعات صورتگرفته پایین آمدن قیمت نفت در دو سال گذشته سبب رشد ناچیزی در اقتصاد جهانی شده است که نمود بارز آن را در سال ٢٠١٨ خواهیم دید. پیوندی گفت: با پایین آمدن قیمت نفت در چندسال گذشته، آمریکا سالانه ٨٠ میلیارد دلار سود برده است که این میزان در کشورهای اروپایی به دلیل گرفته شدن مالیات از فرآوردههای نفتی کمتر بوده است. این در حالی است که تولیدکنندگان بزرگ نفت همچون ایران و ونزوئلا طی این سالها بیشترین ضرر را بابت کاهش قیمت نفت دیدهاند.
پتروشیمی کاوه؛ بزرگترین مجتمع تولیدکننده متانول دنیا
قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به فعالیت چند پروژه تولید متانول در کشور تصریح کرد: هم اکنون پروژههای زیادی در این زمینه در حال اجراست که مهمترین آن متانول کاوه بهعنوان بزرگترین مجتمع تولیدکننده متانول در دنیا با استفاده از لایسنس یک شرکت سوئدی در حال ساخت است.
پیوندی با اشاره به مذاکرات خود با رئیس سازمان خصوصیسازی کشور درباره پتروشیمی دماوند گفت: پتروشیمی دماوند بهعنوان تامینکننده یوتیلیتی ٢٤ طرح پتروشیمی در فاز ٢ عسلویه بهتر است زیر نظر شرکت ملی صنایع پتروشیمی بماند.
وی ادامه داد: این طرح هماکنون نیاز به سرمایهگذاری ٤ میلیارد دلاری دارد که بهنظر میرسد تامین این میزان سرمایه از توان بخش خصوصی خارج باشد.
پیوندی به چالشهای تاخیر در احداث پتروشیمی دماوند اشاره کرد و گفت: در صورت تاخیر در راهاندازی این پروژه، شاهد تاخیر در راهاندازی ٢٤ طرح پتروشیمی دیگر خواهیم بود.
قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به رسیدن اتیلن به پتروشیمی مهاباد از طریق خط لوله اشاره کرد و افزود: با راهاندازی کامل طرحهای پتروشیمی موجود در مسیر این خط لوله، سال آینده 2/ 1 میلیون تن اتیلن به تولید کشور اضافه میشود. پیوندی فناوریهای MTO و MTP را فناوریهای آینده صنعت پتروشیمی دانست و گفت: هماکنون ایران به دنبال برنامهریزی برای ایجاد واحدهای تبدیل واحدهای اتانول به پروپیلن و الفین است.
انتهای خبر