افزایش سهم انرژی خورشیدی در جهان
به گزارش تاسیسات نیوز، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در سال جاری گزارش داد سهم انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه در بخش انرژی خورشیدی در سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته و به ۷۴ گیگاوات ساعت رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارتنیرو (پاون)، گزارشها حاکی از این است که در سال جاری انرژی خورشیدی بیش از سایر انرژیهای فسیلی از جمله زغالسنگ در جهان رشد داشته که بخش اعظمی از این رشد مدیون توجه چین به توسعه انرژی خورشیدی در این سال بوده است. براساس این گزارش پیشبینی میشود رشد انرژیهای تجدیدپذیر در سالهای پیش رو با شتاب بیشتری صورت پذیرد و در سال ۲۰۲۲ به سهم ۴۳ درصدی تولید انرژی در جهان برسد.
در گزارشهای موجود از انرژی تجدیدپذیر در سال ۲۰۱۷، تخمین زده میشود در سال جاری نرخ رشد انرژیهای تجدیدپذیر به ۱۲ درصد برسد که بسیار بیشتر از پیشبینیهای آژانس بینالمللی انرژی برای سال گذشته بوده است. گزارشهای تهیه شده در این زمینه حکایت از آن دارد که اساسا رشد پیشبینی شده برای انرژیهای نو در سال جاری مرهون تلاشهای هند و چین بهویژه در بخش توسعه انرژی خورشیدی است.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی معتقد است: پیشبینی میشود رشد انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۲۲ به ۱۰۰۰ گیگاوات برسد که تقریبا برابر با نیمی از توسعه رایج ظرفیت جهانی انرژی در بخش زغالسنگ میشود؛ ظرفیتی که در طول ۸۰ سال گذشته ساخته شده است.
مجموعه این عوامل گواه آغاز یک عصر جدید در زمینه توسعه انرژیهای نو بهویژه انرژی خورشیدی است. انتظار ما این است رشد ظرفیت انرژی خورشیدی در سال ۲۰۲۲ بیش از هر تکنولوژی انرژی پاک دیگری در جهان باشد. بنابراین پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۲ سهم انرژیهای تجدیدپذیر به ۳۰ درصد از تولید کل انرژی در جهان برسد که اندکی بیشتر از پیشبینیهای ۲۴ درصدی رشد در سالهای گذشته است.
البته باید گفت که زغالسنگ همچنان تا پایان سال ۲۰۲۲ بهعنوان بزرگترین منبع تولید انرژی در جهان باقی خواهد ماند. با این حساب براساس برآوردهای آژانس بینالمللی انرژی تا ۵ سال آینده فاصله کنونی تولید برق از انرژیهای نو با زغالسنگ به نصف کاهش پیدا میکند.
با این حساب به نظر میرسد چین با سنکرون کردن حدود ۳۶۰ گیگاوات انرژی پاک در سال۲۰۲۲ رکورددار تولید انرژی پاک در جهان باشد.
همچنین آژانس بینالمللی انرژی برآورد کرده سهم هندوستان از انرژیهای پاک تا سال ۲۰۲۲ از سهم اتحادیه اروپا فراتر خواهد رفت، این در حالی است که آمریکا بهرغم سیاستهای نامطمئن دولت فعلی، به نظر میرسد بهعنوان دومین تولیدکننده انرژیهای تجدیدپذیر در دنیا باقی بماند.
انتهای خبر