استقرار مزرعه خورشیدی چین در مدار زمین تا سال ۲۰۲۵

مصرف انرژی در زمین مرتبا بیشتر و بیشتر می شود و دانشمندان به همین خاطر تلاش می کنند که به منابع جایگزین برای سوخت های فسیلی فکر کنند.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، البته همین حالا هم خورشید نقشی بسزا در تامین انرژی مورد نیاز کشورها ایفا می کند اما مدتهاست که دانشمندان مشغول بررسی فرضیه جمع آوری انرژی این ستاره غول پیکر از فضا و انتقال آن به زمین هستند و حالا مشخص شده که نخستین مزرعه خورشیدی چین به زودی در مدار زمین قرار می گیرد.
چین اعلام کرده میخواهد نخستین کشوری باشد که یک نیروگاه بین سیاره ای می سازد؛ مزرعه خورشیدی چین با سرعتی بالغ بر ۳۶ هزار کیلومتر به دور زمین می گردد و انرژی خورشیدی را به زمین منتقل می کند.
طبق اعلام روزنامه دولتی علوم و تکنولوژی چین دانشمندان این کشور می خواهند نیروگاه های کوچکی را بین سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ در استراتوسفر بسازند و در سال ۲۰۳۰ ظرفیت این نیروگاه ها را به چند مگاوات و تا قبل از ۲۰۵۰ به چند گیگاوات برسانند.
مزرعه خورشیدی چین که در فضا استقرار خواهد یافت غیر از مواقعی خاص از جمله آب و هوای ابری و شب ها که خورشید بر زمین نمی تابد میتواند مقدار قابل توجهی از انرژی های پاک را برای ساکنان زمین فراهم کند.
آکادمی تکنولوژی های فضایی چین ادعا کرده که مزرعه خورشیدی چین میتواند به منبعی قابل اتکا برای تامین ۹۹ درصد از انرژی مورد نیاز چین بدل شود و بازدهی اش شش برابر پنل های خورشیدی نصب شده روی زمین خواهد بود.
پژوهشگران چینی در طرح مزرعه خورشیدی خود اعلام کرده اند که می خواهند انرژی خورشیدی را در فضا به الکتریسیته بدل کنند و در ادامه با استفاده از مایکروویو یا لیزر آن را به زمین انتقال داده و از طریق نوعی سیستم گیرنده زمینی به شبکه های برق تزریق نمایند.
البته این طرح علمی و تخیلی در رابطه با مزرعه خورشیدی با چالش های زیادی هم روبرو خواهد بود؛ از جمله آنکه یک نیروگاه قطعا وزن بالایی (حدود هزار تن) خواهد داشت. بنابراین انتقال آن به فضا می تواند چالشی بسیار بزرگ باشد.
به همین خاطر دانشمندان در حال بررسی هستند تا دریابند که آیا می شود با استفاده از ربات و تکنیک پرینت سه بعدی این نیروگاه ها را در فضا بسازند یا خیر. اثرات پرتوهای مایکروویو روی جو هم باید مشخص شود و نیاز به انجام تحقیقات بیشتری در این رابطه است.
اما طرح ارائه شده توسط دانشمندان چینی آنقدرها هم دور از ذهن نیست. همین حالا که این مطلب را میخوانید تحقیقات زیادی در دست انجام است تا به کشف تکنولوژی های تازه برای راه اندازی مزرعه خورشیدی بیانجامد.
برای مثال ژاپن برای مدت یک دهه است که روی این طرح تحقیق می کند و برنامه های فضایی متعددی هم در حال پیگیری هستند تا بشر به درک بیشتری از تکنولوژی های مورد نیاز برای انتقال دادن الکتریسیته از فضا به زمین دست پیدا کند.
در سال ۲۰۱۵ ژاپن به راهکاری دست پیدا کرد تا به صورت بیسیم این کار را انجام دهد و موسسه فناوری کالیفرنیا نیز سال قبل اعلام کرد که نوعی نمونه اولیه از تکنولوژی مهار و انتقال انرژی خورشیدی ساخته که از کاشی های سبک برای این منظور کمک می گیرد.
چین نیز در سال های اخیر برنامه های فضایی خود را تقویت کرده و چندی پیش موفق شد کاوشگر خود را روی سمت تاریک ماه فرود بیاورد یا نخستین گیاهان را روی سطح این قمر پرورش دهد و حالا امیدوار است که رویای دیرینه خود برای انتقال انرژی خورشیدی به زمین را محقق کند.
منبع engadget
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;