برای ایجاد تغییرات در نقشه ساختمان چه باید کرد؟

مدیرکمیسیون‌های ماده صد شهرداری اصفهان گفت: بسیاری از مردم پروانه می‌گیرند، اما در حین ساخت و ساز به این نتیجه می‌رسند که متراژ بالکن منزل را افزایش داده یا یک طبقه اضافه و تغییراتی در شکل ساختمان ایجاد کنند.

به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز،غلامعلی فیض‌اللهی اظهار کرد: گاهی مالکان درخواست ایجاد تغییر در نقشه ساختمان را با معمار یا مهندس ناظر ساختمان مطرح می‌کنند و به مالک گفته می‌شود که ساخت و ساز را انجام دهید و بعد جریمه آن را به شهرداری پرداخت کنید؛ در صورتی که با توجه به اینکه در قسمتی از پروانه ساختمان برگه اصلاحیه وجود دارد و در صورت مراجعه مالک یا ذی‌نفع به شهرداری و اصلاح پروانه ساختمانی، هزینه‌های کمتری متحمل می‌شود.
او افزود: ممکن است مالک ساختمانی را بر خلاف آنچه در پروانه ساختمانی قید شده، بسازد که در آن صورت پرونده در کمیسیون ماده صد مطرح و کمیسیون رأی بر تخریب صادر می‌کند، بنابراین اگر قرار است تغییراتی در ساختمان ایجاد شود، بهترین راهکار اصلاح پروانه ساختمان است تا هزینه کمتری پرداخت شود.
مدیرکمیسیون‌های ماده صد شهرداری اصفهان با بیان اینکه برخی از افراد سودجو وعده گرفتن مجوز برای ساخت طبقه یا دیگر امکانات ساختمان را به مالک می‌دهند، تصریح کرد: در بسیاری از مناطق شهرداری، افراد سودجو به عنوان واسطه خود را معرفی میکنند، پول میگیرند و وعده میدهند که برای ساختمان مجوز ساخت یک طبقه اضافه را دریافت می‌کنند، اما مالکان یا ذینفعان به هیچ عنوان نباید به افراد غیرمسئول اعتماد کنند.
وی گفت: مالکان چنانچه مشکلی دارند، باید خودشان به شهرداری یا کمیسیون ماده صد مراجعه کنند.
فیض‌اللهی در پاسخ به این سؤال که رسیدگی به تخلفات ساختمان‌های خارج از حریم شهر در صلاحیت کدام مرجع است؟، افزود: رسیدگی به تخلفات ساختمان‌های خارج از حریم شهر در صلاحیت کمیسیون ماده ۹۹ است که البته معمولاً رأی بر تخریب صادر میشود.
او با بیان اینکه مدیریت کمیسیون های ماده صد شهرداری مرجع شبه قضایی رسمی رسیدگی به تخلفات ساختمانی است، تصریح کرد: این مدیریت نقشی پیشگیرانه در گسترش ناموزون و غیراصولی ساختمان‌ها و احداث بناهای مازاد و مغایر با پروانه ساخت دارد.
مدیرکمیسیون‌های ماده صد شهرداری اصفهان با بیان اینکه ماده صد شهرداری در جهت نظم بخشیدن به شهرسازی و ساخت و سازهای شهری است، گفت: کمیسیون ماده صد قانون شهرداری در رسیدگی به انواع تخلفات ساختمانی صلاحیت ذاتی دارد به این معنی که هیچ مرجعی حق رسیدگی به این تخلفات را ندارد و حتی دادگستری نیز به استناد صلاحیت عام خود از چنین صلاحیتی بهره‌مند نیست.
منبع ایمنا
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;