کاربرد اینترنت اشیاء در شبکۀ هوشمند برق

به گزارش تاسیسات نیوز، هم زمان با برگزاری سی و یکمین کنفرانس بین المللی برق سمینار تخصصی کاربرد اینترنت اشیاء(IoT) در شبکۀ هوشمند برق با مشارکت سابا برگزار شد.




سابا در سی و یکمین کنفرانس بین ­المللی برق به­ مدت سه روز از تاریخ­ های 3 لغایت 5 آبان ­ماه سال جاری با حضور مهندس چیت ­چیان وزیر نیرو افتتاح گردید ضمن حضور در نمایشگاه جانبی آن و ارائۀ تعداد پنج مقالۀ تخصصی در روز دوم این کنفرانس اقدام به برگزاری یک سمینار تخصصی به ترتیب با موضوعات معرفی کاربردها و جایگاه اینترنت اشیاء(IoT) در ایران، جایگاه اینترنت اشیاء در حوزۀ انرژی و نقش اینترنت اشیاء در زیرساخت هوشمند اندازه‌ گیری (AMI) و شبکۀ هوشمند با مشارکت گروه طیف و شرکت ­های موننکو و CESI ایتالیا به ­عنوان مشاور سابا در اجرای طرح فهام در سالن خلیج فارس پژوهشگاه نیرو نمود.

 

 

 

 

در ابتدای این سمینار تخصصی دکتر مهدی روحانی ­نژاد از گروه طیف به ایراد سخنرانی پرداخت.

 

 

 

 

وی گفت این گروه از سال 82 فعالیت خود را تحت نام کانون تفکر مخابرات ایران آغاز کرده و به­ عنوان بخش مشاور و تعمیم ­سازی در این حوزه فعالیت داشته است و از سال 94 نیز وارد مباحث اینترنت اشیاء شده است.

 

 

 

 

دکتر روحانی ­نژاد در تعریف از اینترنت اشیاء بیان نمود که IoT به­ عنوان یک مفهوم کلی درنظر گرفته می ­شود که نام اشیاء و تجهیزاتی را شامل می­ شود که قابلیت اتصال به شبکۀ مبتنی به IP (یا بدون دخالت فعال افراد) را دارد. وی هم­چنین چالش امنیتی را مهم­ترین چالش بر IoT و فقدان مقررات و سیاست ­های حمایتی و طرح کسب و کار مناسب را ازدیگر چالش ­های اساسی در اجرای گستردۀ طرح اندازه ­گیری هوشمند بیان نمود.

 

 

 

 

مهندس اویسی مشاور سازمان بهره ‌وری انرژی ایران از جمله دیگر سخنرانان این سمینار تخصصی بود که درخصوص جایگاه اینترنت اشیاء در حوزۀ انرژی مطالبی را برای مدعوین ایراد نمود. وی در ابتدای بیاناتش به موارد الزام قانونی ایجاد زیرساخت مشترک ICT و مادۀ 47 قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مصوب مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و وی در ادامه افزود، این زیرساخت، فن ­آوری ­های لازم برای قرائت کنتورهای آب و گاز به ­صورت یکپارچه تأمین نموده و طرح فهام نیز تاکنون این هدف را با دقت دنبال نموده است. وی هم­چنین عنوان نمود راه ­اندازی شبکه ­های مبتنی بر اینترنت اشیاء(IoT) فرصت کم ­نظیری است که می ­تواند با همگرایی خدمات ICT به افزایش کارآیی و توسعۀ بازار کمک نماید.

 

 

 

 

هم­چنین در ادامه، خانم مهندس نوری از کارشناسان شبکۀ هوشمند شرکت موننکو ایران و الساندرو برتونی از مدیران ارشد شرکتCESI در بخش شبکۀ هوشمند به ­عنوان مشاورین سازمان بهره ­وری انرژی ایران در طرح فهام به نقش اینترنت اشیاء IoT در زیرساخت هوشمند اندازه ­گیری AMI و آیندۀ شبکۀ هوشمند پرداختند. ایشان ضمن اشاره به تاریخچۀ طرح فهام در سابا گفت که تاکنون در شهرستان مشهد بیش از 10 هزار کنتور هوشمند، در تهران 7 هزار و در لرستان بیش از 6 هزار کنتور هوشمند و در مجموع 34 هزار کنتور هوشمند در کل کشور نصب گردیده است. در پایان سمینار تخصصی فوق نیز نشستی جهت پاسخ­گویی برگزار شد.






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;