پکیج های آپارتمانی مرگ زا هستند؟ (قسمت دوم)
در ادامه مقاله قبل این بار به این سوال پاسخ می دهیم که : ریشه مرگ خاموش کجاست؟
ریشه مرگ خاموش کجا است؟
به گزارش از تاسیسات نیوز و به نقل از مجله دنیای اقتصاد در این میان، عوامل و زمینه هایی وجود دارد که می توان علل و عوامل ریشه ای در بروز حوادث ناشی از انتشار گاز در محیط داخلی واحدهای مسکونی و مرگ خاموش را به آن نسبت داد.
در میان تمام عوامل موجود در این زمینه، فقدان یا به روز نبودن قوانین در بخش ها و نهادهای مختلف کشور، عدم اجرای دقیق ضوابط و مقررات از سوی افراد و نهادها، عدم وجود نظارت دقیق بر عملکرد گروه های مختلف، فقدان هماهنگی لازم بین نهادهای مسوول، دانش و شناخت کم مردم، مسوولان و به خصوص سازندگان مسکن در ارتباط با خطرات ناشی از تجهیز ساختمان ها با سیستم های گرمایشی ناایمن و نامناسب، قابل تامل و بررسی است. اما، در بین تمام این موضوعات، مهم ترین چالش موجود را می توان در ادامه عدم رعایت ضوابط و اصول مقررات ملی ساختمان در مباحث مربوط به سیستم های گرمایشی دانست که در نهایت، طراحی، اجرا و افزایش نصب های غیرمجاز سیستم های گرمایشی نامناسب در واحدهای مسکونی را به همراه خواهد داشت.
از سوی دیگر اجرای طرح هدفمندی یارانه ها با احتمال اعمال فاز دوم هدفمندی، ضرورت های موجود در رابطه با مدیریت مصرف انرژی را تشدید کرده است، در همین راستا است که طی سال های اخیر، اقدام خانواده ها به درزبندی سختگیرانه و مختل شدن جریان هوا در واحدهای مسکونی، در نهایت به گرایش به سمت جایگزینی سیستم های حرارت مرکزی با پکیج در اغلب ساختمان های نوساز، منجر شده است. عدم دقت در رعایت ضوابط کامل در استفاده از این سیستم های گرمایشی می تواند زنگ خطری برای مردم، سازنده ها و به خصوص نهادهای مسوول باشد.
در این پرونده تلاش شده است ضمن ارائه واقعیت ها و هشدارهای لازم در ارتباط با بی توجهی های موجود در کاربرد غیراصولی و نادرست سیستم های گرمایشی، مردم، سازنده ها و مسوولان را در آستانه آخرین روزهای تابستان و شروع نیمه سرد سال، به چاره اندیشی برای کاهش مرگ های خاموش فرابخوانیم که در نتیجه سهل انگاری های موجود طی سال های اخیر، قربانیان زیادی گرفته است. این یک واقعیت است: روزهای سرد در راه است و مرگ خاموش باز هم در کمین آپارتمان نشین ها، آن را جدی بگیرید!
پایان خبر