پروژه گاپ عامل مهم پدیده ریزگردها

به گزارش تاسیسات نیوز، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: کشور ترکیه بیش از دو دهه است با قدرت سدسازی ها را ادامه می دهد اما متاسفانه مسئولان محیط زیست در خواب خرگوشی به سر می برند.


عباس پاپی زاده با بیان اینکه پروژه گاپ ترکیه تاثیرات ویرانگر و مخربی بر محیط زیست کشور به جا خواهد گذاشت، گفت: کشور ترکیه بیش از دو دهه است با قدرت سدسازی ها را ادامه می دهد اما متاسفانه مسئولان دستگاه های مرتبط به ویژه سازمان حفاظت محیط زیست در مقابل این اقدام موضع گیری مناسبی نداشته و به نوعی در خواب خرگوشی به سر می برند.


نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه سدسازی های کشور ترکیه رودخانه های دجله و فرات را در آستانه خشکی قرار داده است، تصریح کرد: از سویی به دلیل آنکه در عراق دولت قدرتمندی حاکم نبوده و محیط زیست در اولویت آنها نیست بنابراین طبیعی است که دولت مرکزی عراق نسبت به پروژه گاپ موضع گیری مناسب نداشته باشد.


مسئولان نباید نسبت به عواقب پروژه گاپ بی تفاوت باشند و خود را به خواب بزنند


وی با بیان اینکه مسئولان نباید نسبت به عواقب پروژه گاپ بی تفاوت باشند و خود را به خواب بزنند، افزود: ادامه حیات کشور وابسته به محیط زیستی سالم است در حالی که حق آبه ورودی تالاب هورالعظیم که باید از سوی کشور عراق تامین شود با مشکل جدی مواجه و در حال حاضر وارد فضای غیرقابل برگشت در بحث دگرگونی زیست محیطی شده ایم.


طرح گاپ ترکیه عامل خشکی تالاب های بین النهرین و به تبع آن قسمت اعظم ریزگردهای ورودی به ایران است


این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه طرح گاپ ترکیه عامل خشکی تالاب های بین النهرین و به تبع آن قسمت اعظم ریزگردهای ورودی به ایران است، گفت: به دلیل سدسازی های کشور ترکیه و کاهش شدید حق آبه های زیست محیطی دجله و فرات تالاب های بین النهرین به کانون ریزگرد تبدیل شده و استان های خوزستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و حتی اغلب استان های کشور را تحت تاثیر قرار داده است.


رییس سازمان حفاظت محیط زیست به جای سکوت در مقابل سدسازی های کشور ترکیه اعلام موضع کند،


نماینده مردم دزفول در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه رییس سازمان حفاظت محیط زیست به جای سکوت در مقابل سدسازی های کشور ترکیه اعلام موضع کند، تصریح کرد: متاسفانه در این رابطه تاکنون شاهد اقدام و ورود جدی رییس محیط زیست نبودیم در این رابطه می طلبد آقای کلانتری کشور ترکیه را تحت فشار قرار دهد تا ملزم به رعایت حقابه پایین دست شود.


عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، سکوت سازمان حفاظت محیط زیست در مقابل سدسازی های کشور ترکیه و پروژه گاپ را نقض آشکار حقوق شهروندی دانست و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست باید به عنوان متولی کارشناسان امور خارجه را به لحاظ تخصصی توجیه کرده و اثرات مخرب این پروژه را به آنها گوشزد کنند تا بتوانند با دیپلماسی قوی به این موضوع ورود کنند.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;