مرگ دریاچه‌های آب شور ایران

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، نشست هماهنگی احیای تالاب بختگان با حضور نمایندگان جهاد کشاورزی، محیط زیست، دانشگاه شیراز و فرمانداران شهرستان‌های استهبان، نی‌ریز، خرامه، ارسنجان، اقلید، آباده، مرودشت و شیراز برگزار شد.





حسین صالح‌جهرمی در این نشست با تاکید بر اینکه چاه‌هایی که دستخوش بحران شده‌اند باید پالایش شود به سخنان وزیر نیرو و شورای هماهنگی مدیریت به هم پیوسته طشک و بختگان اشاره کرد و دستاورد سفر معاون اول رییس جمهور به استان را تشکیل شورای عالی آب با محوریت بحران آب فارس دانست.






معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه ای فارس با تاکید بر اینکه اهمیت بختگان کمتر از دریاچه ارومیه نیست خاطرنشان کرد: مصوبات این جلسه در رابطه با دریاچه‌های طشک و بختگان از اهمیت بالایی برخوردار است و امیدواریم مسائل این حوضه آبریز که ۲۵ درصد مساحت استان را تشکیل می‌دهد برطرف شود.






صالح‌جهرمی با اشاره به اینکه بحث آب تنها متعلق به آب منطقه ای نیست بر انسجام و تعامل دستگاه‌های مختلف تاکید و ابراز امیدواری کرد همه به این موضوع حساس باشند و نسبت به آن احساس مسئولیت نمایند.






وی افزود: در استان فارس ۲۵ درصد بیش از متوسط کشوری از منابع آب‌های زیرزمینی برداشت می‌شود که این امر مشکلاتی برای استان به همراه دارد و ۵۰ شهر فارس روی خط قرمز آب کشور قرار دارند.






این مقام مسئول در وزارت نیرو تعدیل پروانه‌های کشاورزی برای حفظ نمودن دشت‌ها را یکی از اولویت‌های طرح احیا و تعادل بخشی عنوان کرد و با اشاره به اینکه باید جلوی پیشروی خشکسالی گرفته شود گفت: مسئله آب یک مسئله عمومی است و ما با تجهیز گروه‌های برخورد با تخلفات آب و تقویت گروه‌های گشت و بازرسی این مهم را پیگیری می‌نماییم.






مدیر حوضه آبریز طشک و بختگان نیز در این جلسه به بیان توضیحاتی در خصوص حوضه آبریز طشک و بختگان پرداخت و ضمن بیان اینکه شورای هماهنگی مدیریت به هم پیوسته منابع آب دریاچه بختگان در ذیل ۱۶ جلسه شورای عالی آب تشکیل شده گفت: در این جلسات مقرر شده تمامی عوامل در قالب کارگروه‌های تخصصی، اقدامات را هماهنگ و منسجم نمایند و در سایه این اقدام‌ها تصمیم گیری بهتر در حوضه بختگان صورت گیرد.






اسماعیل ابراهیمی همچنین به اهمیت دریاچه بختگان به عنوان دومین دریاچه آب شور کشور اشاره و تاکید کرد: با خشک شدن این دریاچه، فارس به منطقه ای کویری تبدیل می‌شود. ابراهیمی ضمن بیان محدوده‌های مطالعاتی این حوضه، به جریانات ورودی در این بخش که عمدتاً از رود کر تأمین می‌شود اشاره نمود و خاطرنشان کرد: متاسفانه این دریاچه در حال حاضر خشک شده و افزایش برداشت از منابع آب‌های زیرزمینی و سطحی جهت کشاورزی، از علل اصلی خشک شدن دریاچه است.






وی اضافه کرد: تبدیل مراتع در دامنه‌های جنوبی بختگان به باغ انجیر، چاه‌های غیرمجاز در حاشیه جنوبی بختگان و زمین‌های تحت کشت برنج، توسعه اراضی آبی و تغییر الگوی کشت از دیگر عوامل خشکی این حوضه است.





ابراهیمی تشکیل ستاد ساماندهی و یکپارچه‌سازی مدیریت بهره‌برداری از منابع آب حوضه و احیای تالاب را یکی از راهکارهای پیشنهادی دانست و در این راه توسعه مشارکت ذی‌نفعان و همسو کردن آنها را ضروری برشمرد.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;