قحط آب در دیار از یاد رفته و زیر آب رفته

به گزارش تاسیسات نیوز ، باورهای دیروز و امروز به ثانیه‌هایی منتهی شد که دست اجل خانواده‌های زیادی را به‌کام خود کشاند، دستی از اعماق هزاران میلیون و میلیارد متر مکعب آب برای فنا شدن چندین خانواده و داغی ابدی بر دل مردمان سرزمین آب‌های بی‌حاصل و راهی که زیر آب رفت.




امروز با وجود یک دهه از زیر آب رفتن جاده‌های سرزمین کارون، دشت بلوط‌ها و خاک هزاران ساله، وداع همیشگی با قبرستان‌ها و گورستان‌ شیرهای سنگی، زیر آب رفتن یک تمدن، تنها بوق ممتد یک بارج است که خواب را از چشم خفتگان زیر سیل عظیم آب کارون می‌رباید.




شاید غرق شدن 12 نفر از اهالی منطقه غریبی‌ها و شیوند هنوز هم در خاطر مردمان این دیار باشد، حادثه‌ای که چند کودک و زن را به ته دریاچه‌ای عمیق کشاند، دریاچه‌ای که بود و نبودش در منطقه نه تنها سودی نداشت، بلکه هم راه را گرفت، هم جان گرفت، هم شاید دلایلی برای کم شدن بارش‌های چندین روزه منطقه به یک روز بارش پراکنده بوده است.




شاید اگر مسافری در شهرستان ایذه ساعاتی از شبانه‌روز به شیرآب مراجعه کند سئوالات زیادی را در ذهن خود ببیند، هزاران میلیون متر مکعب آب و قطعی متداول آب در شبانه‌روز؟




تنها پاسخی که برای این سئوالات می‌توان داد وصل بودن آب لوله‌های این شهر دو ساعتی از صبح و عصر است و هیچ خانه‌ای را در این دیار بدون منبع ذخیره آب نمی‌بینید.




با توجه به وجود ظرفیت‌های بی‌انتهای آبی، وجود کوهستان‌های برف‌گیر مرتفع، جنگل‌های گردو و بلوط و آب‌های آرام در این منطقه، هنوز هم نبود توجه به این منطقه برای تبدیل شدن به یک منطقه گمشده جز حلقه‌های گم شده و کلیدهای حل معمای مردمان بالادست و پایین‌دست سد است.



سد کارون 3 ایذه



پل‌های دوقوسی سد کارون 3 ایذه



بلوط‌های شاهد/پشت دیواره سد



ریگستان کارون/سمفونی خشک در رود بزرگ




تانکرهای منتظر دریافت آب از تانکر سیار!

 

 

وزارت نیرو حتی فرصت یادآوری خاطره‌ها را از ما گرفت



در پی بازدید شهریور سال گذشته وزیر نیرو به منطقه دهدز به بهانه غرق شدن چند نفر از هم‌وطنان بی‌گناه‌مان در دریاچه سد کارون سه عده‌ای از فارغ‌الاتحصیلان رشته‌های مهندسی آب و برق و رشته‌های تخصصی سد و نیروگاه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد درخواست استخدام از وزیر نیرو در سدهای کارون سه و چهار را داشتند.




در این بین وزیر نیرو نیز قول داد که به درخواست این فارغ‌الاتحصیلان در شرایطی که نیروهای غیربومی در این پروژه‌های بزرگ مشغولند، رسیدگی خواهد کرد.




با این وجود نزدیک دو سال از وعده وزیر می‌گذرد، اما دریغ از اینکه یک نفر از ده‌ها متخصص بومی که از آقای وزیر درخواست کرده بودند در جایی از این دو سد و نیروگاه مشغول شوند.




اما در این بین حرف‌هایی برخاسته از دل‌های رنجیده ساکنین تشنه و بیکار دریاچه به میان می‌آید که هرچند تلخ و دراماتیک است ولی به‌دلیل صداقت و صراحت در گفتار برای چندبار بازخوانی نیز حوصله این را سر نمی‌برد.


منبع: فارس

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;