ساختمانی سبک با کف کاذب
ساختمانی سبک با کف کاذب بسازید.
به گزارش تاسیسات نیوز، کف کاذب، در واقع نقطهی مقابل سقف کاذب است و یک سطح با اختلاف ارتفاع بر روی کف اصلی ساختمان نصب میشود.
معنای تحت الفظی آن «کف بلند شده» است. عموما در اماکنی که تاسیسات یا کابل و سیم زیادی لازم است از وسط فضا عبور کند، با استفاده از تعدادی پایه، یک ارتفاع ایجاد میکنند و با متریال کف، روی آن کف سازی کار میکنند.
البته این کار دلایل دیگری هم میتواند داشته باشد.
بیشتر بخوانید
برای مثال کنترل گرمایش و سرمایش، گاها خروج آبهای سطحی و یا کاهش وزن کلی ساختمان.
کف کاذب را از چه متریالی میسازند؟
سطح پوششی کف کاذب را از مواد و مصالح مختلفی میتوان ساخت. از انواع پارکت و موکت گرفته تا انواع کفپوشهای صنعتی و آنتی استاتیک. مهمترین ویژگی این کف پوشها این است که در برابر خراش، ضربات سنگین و حتی آتش سوزی تا حد زیادی ایمن هستند.
انواع کف کاذب
کف کاذب را بر اساس کاربرد و استفاده آنها طبقه بندی میکنند. بر این اساس میتوان آنرا به چهار دسته تقسیم بندی کرد.
کف کاذبی که به منظور پنهان کردن تاسیسات و کابلهای برق کار گذاشته میشود.
کف کاذبی که برای انتقال و عبور آب است.
کف کاذبی که به منظور کنترل حرارت و رطوبت به کار گرفته میشود.
کف کاذبی که با هدف کاهش وزن کلی ساختمان استفاده میشود.
کف کاذب پوشاننده تاسیسات و تجهیزات
این نوع کف پوش، معمولا در ادارات و یا سالنهای بزرگ صنعتی به کار گرفته میشود که لازم است شبکه بندی کامپیوترها یا حتی سیمهای برق از میانهی فضا عبور کنند.
در این صورت اگر کف کاذب کار گذاشته نشود، کارمندان و کارگران حتما با مشکل عبور و مرور روبرو میشوند؛ بنابراین این مسئله میتواند بسیار خطرساز باشد.
از ویژگیهای این نوع کف سازی این است که متریال آنها ضد الکتریسیتهی ساکن هستند و تا حد زیادی ضد حریق. در حالت عادی این کفها از جنس آلومینیوم هستند، اما گاها به دلایل کمبود بودجه، از جنس چوبی یا فولادی آن نیز استفاده میشود.
جنس فولادی آن در حال حاضر از پرطرفدارترین کف کاذب است چرا که هم مقاومت خوبی دارد و هم مقرون به صرفه است. سایر ویژگیهای آن عبارت است از:
عایق دما
مقاوم در برابر آتش سوزی و الکتریسیته
راحتی نصب
امکان تعویض
وجود درب برای دسترسی به تاسیسات زیرین در صورت نیاز