افتتاح مجهزترین اتاق تمیز کشور
به گزارش تاسیسات نیوز، با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، هشتمین و مجهزترین اتاق تمیز کشور در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز بهکار کرد.
همزمان با آغاز بهکار این مرکز، دو داروی تهیه شده در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز معرفی شد. معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در این مراسم گفت: توسعه فناوری و تولید داروها، میتواند کمک بزرگی برای سلامتی مردم باشد و امیدواریم که از سوی دولت و مجلس بودجه کافی برای طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی در نظر گرفته شود.
رضا ملکزاده افزود: در هر قطب آموزشی کشور یک اتاق تمیز و آزمایشگاه جامع فعالیت دارد و امروز، هشتمین اتاق تمیز کشور در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افتتاح شد که زیرساختی برای استفاده سایر دانشگاهها است.
ملکزاده با اشاره به اینکه اتاق تمیز دانشگاه علوم پزشکی شیراز با هزینه 7 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید، افزود: بودجههای اختصاص داده شده به اقدامات تحقیقات و فناوری جوابگوی این طرحها نیست و اگر همت خود دانشگاه نبود و این هزینه از محل صرفهجوییها تامین نمیشد، شاهد افتتاح این اتاق نبودیم.معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در تحقیقات پیشرفت چشمگیری داشتهایم و میتوانیم ادعا کنیم که بیشترین تولید علم را در منطقه خاورمیانه و آفریقا و کشورهای اسلامی داریم و باید زیرساختهایی ایجاد کنیم تا مقالات به نتیجه برسند.
ملکزاده یادآور شد: اگر میخواهیم فناوری را توسعه دهیم، باید توجه ویژهای به آن داشته باشیم؛ تولید مقالات و استنادات موجب افتخار کشور است، اما زمانی میتوانیم پیشرفت کنیم و برای فارغالتحصیلان، اشتغال ایجاد کنیم که فناوری داشته باشیم و در کنار این فناوری، شرکتهای دانشبنیان میتوانند تولیدات دارویی را که در اختیار کشورهای دیگر است، در اختیار متخصصان داخل کشور قرار دهند که این در حقیقت بهترین نوع کارآفرینی و اشتغال است.
وی گفت: 80 تا 90درصد داروهای موردنیاز کشور، در داخل تولید میشوند که با نمونههای خارجی برابری میکنند.حسین وطنپور، رئیس دفتر توسعه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز با پیگیری رئیس و مجموعه دانشگاه، یک زیرساخت اولیه ایجاد کرده است و باید تلاش کنیم تا شرکتهای دانشبنیان و مراکز رشد به درآمدزایی برسند و دانشگاه بتواند از آنها بهرهبرداری کند.
وی افزود: مسیری که در دانشگاه علوم پزشکی شیراز شروع شده با تلاشی که دانشجویان داروسازی و اعضای هیات علمی انجام میدهند، موجب رشد و توسعه دانشگاه در زمینههای مختلف میشود.رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این مراسم اظهار امیدواری کرد: افتتاح این اتاق تمیز، آغاز بهکار خط تولید پروبیوتیک و این دو داروی جدید، آغازی برای حرکت سریع دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای تولید دارو و درمان بیماران باشد.
محمدهادی ایمانیه افزود: بهمنظور تحقق اقتصاد مقاومتی، ترویج علم، خودباوری، اعتمادسازی، با همت و تلاش استادان دانشکده داروسازی، شاهد بهرهبرداری از اتاق تمیز دانشکده داروسازی هستیم.
وی در ادامه با اشاره به توافق شرکتهای دانشبنیان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با یک شرکت در برلین آلمان، افزود: بیماری ام.اس در همه جای دنیا وجود دارد و در استان فارس بر اساس آمارها، 6 هزار بیمار مبتلا به ام.اس ثبت شده داریم که شاید این آمار با توجه به تعداد افرادی که مراجعه نکرده و هنوز ثبت نشدهاند، به 10 هزار مورد هم برسد.
ایمانیه اضافه کرد: اگر این بیماران به موقع درمان شوند، میتوانند از نظر اجتماعی و خانوادگی تاثیرگذار باشند که این اهمیت خط تولید این دارو را بالاتر میبرد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار امیدواری کرد: بتوانیم در هشت ماه آینده، خط تولید داروی «اینترفرون بتا» را راهاندازی کنیم. سید بصیر هاشمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این مراسم گفت: این اتاق تمیز، یکی از حوزههای فناوری است و امیدواریم شاهد به تولید انبوه رسیدن محصولات این اتاق تمیز باشیم که آغازی برای انجام کارهای بعدی باشد. وی افزود: اکنون در حیطه پژوهشی، پیشرفتهای قابلتوجهی داشتهایم که با توسعه فعالیتها در زمینه فناوری، تکامل مییابد.
رئیس مرکز رشد بیوتکنولوژی و مدیرگروه بیوتکنولوژی دانشگاه هم، با اشاره به گامهای موثری که بهمنظور دانشافزایی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز صورت گرفت، گفت: دستگاهfblc برای تولید و خالصسازی پروتئینهای نوترکیب بهعنوان یک دستگاه استراتژیک بهکار میرود که ساخت آن تاکنون، حدود 80 درصد پیشرفت داشته است.
یونس قاسمی از ساخت این دستگاه، با تکیه بر توانمندیهای دانشمندان ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد.براساس این گزارش، اتاق تميز مكاني بسيار تميز و مناسب است كه از نظر قطر ذرات معلق در هوا، گرد و غبار در حد ميكرون و زير ميكرون، رطوبت، سرما، گرما و فشار مورد كنترل باشد.كاربردهاي اتاق تميز در داروسازي شامل تولید پروتئینهای نوترکیب، تولید واکسن، تولید آنتی بادیهای منوکلونال و تولید پروبیوتیکها است.
ساخت اتاق تمیز مرکز رشد بیوتکنولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از سال 90 در طبقه سوم ساختمان مراکز رشد در دانشکده داروسازی آغاز شده بود.در این اتاق قرار است داروهای نوترکیب پروتئيني(آسپاراژیناز)، اینتر فرون بتا، هورمون رشد و مکمل پروبیوتیک تولید شود.
منبع: دنیای اقتصاد
انتهای خبر