اصلاح الگوی مصرف با افزایش قیمت آب
به گزارش تاسیسات نیوز، حمید چیت چیان وزیر نیرو در اولین کنفرانس ملی اقتصاد آب در خصوص اصلاح الگوی مصرف و نظام تعرفه گفت: در طول سال های گذشته آرا مختلفی میان دولت، مجلس، جهاد کشاورزی و سایر نهادهای ذی ربط وجود داشته که در بعضی مواقع بسیار متضاد یکدیگر بوده که اثرات بسیار نامطلوبی بر شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور گذاشته است.
وزیر نیرو با اشاره به پایین بودن قیمت آب گفت: یکی از نیازهای اقتصاد آب، اصلاح قیمت های آن است و امروز که مصرف در کشور ما به حدی چشم گیری افزایش پیدا کرده و به 86 درصد کل منابع تجدیدپذیر آب رسیده نیاز به افزایش قیمت های آب و برق بیش از پیش احساس می شود.
چیت چیان ادامه داد: میزان آب های تجدید شونده از 130 میلیارد متر مکعب به 116 میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کرده و از طرف دیگر به سبب تغییرات اقلیم و خشکسالی میانگین دمای هوای کشور 2 درجه افزایش یافته ؛ علاوه بر همه موارد ذکر شده پیش بینی می شود تا در آینده جمعیت کشور رشد فزاینده ای را تجربه کند که این امر نیاز به آب و محصولات کشاورزی را به حد زیادی افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: بنابراین در حالی که درآمدهای نفتی دولت کاهش پیدا کرده و با قیمت سابق خریداری نمی شود دولت منبعی برای توسعه و افزایش منابع خود ندارد در نتیجه باید مصرف آب به ویژه در حوزه کشاورزی کاهش پیدا کند و تا مرز 60 درصد از منابع تجدیدپذیر برسد که از بحران آبی خارج شویم.
وزیر نیرو افزود: برای پایداری توسعه منابع آب باید مصرف کاهش پیدا کند اما این سوال پیش می آید که آیا قیمت های فعلی کاهش مصرف آب و صرفه جویی را به دنبال خواهد داشت؛ جواب این سوال کاملاً مشخص است چراکه وقتی قیمت آب بسیار پایین و در بخش کشاورزی نزدیک به صفر است و برق در اختیار آنها نیز کیلووات ساعتی 13تومان می باشد انگیزه ای برای کاهش مصرف نخواهند داشت.
چیت چیان یادآور شد: اصلاح الگوی مصرف در زمانی که با محدودیت منابع مواجه هستیم با تخفیف بهینه بخشنامه و تبلیغات و فعالیت های از این قبیل انجام نخواهد شد تا زمانی که قیمت آب اصلاح شود.
وی همچنین بیان داشت: وزیر صنعت و معدن در طول جلسه مشترکی با وزارت نیرو درخواست تأمین 22میلیون متر مکعب آب برای بهره برداری از معادن خاب و سنگان است اما طبق بررسی های انجام گرفته این میزان آب در اختیار وزارت نیرو نیست و درحال تدوین برنامه ای هستیم تا از خلیج فارس و دریای عمان به این منطقه عملیات انتقال آب صورت گیرد.
وزیر نیرو با اشاره به چالش های پیش رو در تأمین آب شرب اظهار داشت: بزرگترین معضل کشور تأمین آب شرب برای مردم است به طوری که امروزه پس از احداث چندین سد تأمین آب مردم تهران با چالش های جدی مواجه شده، همچنین احداث یک خط لوله انتقال آب در تبریز، شیراز و زاهدان کافی نبوده و خط دوم نیز در دست اجراست.
چیت چیان افزود: شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر در حالی که در کنار رودخانه قرار دارند به سبب کمبود کیفیت آب تأمین آب آنها از دو سد دز و کارون انجام می شود، برای شهر خراسان نیز از سطح دوستی آب تأمین می شود، حتی برخی لوله کشی ها در این شهرها پیچیده شده و نیازمند تعمیر و ترمیم است؛ این درحالی صورت می گیرد که پس از 4ماه از گذشته سال 95 هنوز اعتبار عمرانی در اختیار نهادهای اجرایی قرار نگرفته است.
وی در پایان تأکید کرد: هدف اصلی این کنفرانس افزایش قیمت آب نیست چراکه برای تحقق این امر باید جنبه های اجتماعی زندگی مردم نیز بررسی شود که آیا تمامی اقشار مردم توان پرداخت قیمت های جدید را دارا هستند یا خیر؟
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای خبر