بنیاد مستضعفان اعلام کرد: ساختمان پلاسکوی جدید به صورت ۸ طبقه روی زمین و ۶ طبقه زیر همکف احداث می شود.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، این نهاد درباره احداث ساختمان جدید پلاسکو اعلام کرد در ساخت ساختمان جدید پلاسکو خلاف ضوابط اقدام نخواهد کرد و موارد زیر را مورد تاکید قرار خواهد داد:
۱. بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی پس از وقوع سانحه آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو در جهت مساعدت به کسبه آسیب دیده و فارغ از وظیفه قانونی و با نگاه ملی تصمیم گرفت بنایی، فاخر ارزشمند و برخوردار از تمامی استانداردهای ساختمان و شهرسازی با رعایت ضوابط روز طرحهای بالادست که پاسخگوی ذی نفعان باشد، احداث کند.
با توجه به انتظارات جامعه، به طور خاص نسبت به فراخوان ارائه ایده در سطح ملی اقدام و ایدههای مناسبی نیز دریافت کرد و پس از توافق با شهردار تهران و معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران و معاون دادستانی که مسئول پرونده پلاسکو است، نسبت به درخواست پروانه اقدام شد که شهردار نیز نسبت به ابلاغ سطح و سطوح مورد توافق با رعایت مبانی و ضوابط طرح تفصیلی مصوب محل و رعایت حقوق مکتسبه پروژه بر اساس قوانین مرتبط (به صورت ۸ طبقه روی زمین در عرصه کل با سطح اشغال پلکانی از ۸۰ درصد در همکف تا ۳۵ درصد در طبقه هشتم و ۶ طبقه نیز زیر همکف جهت تأمین نیازهای پروژه و پارکینگ) اقدام و با توجه به صورت جلسه تنظیمی با شهردار تهران، گودبرداری آغاز شد. لیکن شهرداری در ادامه با استناد به مخالفت میراث فرهنگی در زمستان ۹۶ مانع انجام آن و کار عملاً تعطیل شد.
۲. کسبه ساختمان ۵ طبقه شمالی با پیگیری و اصرار درخواست کردند خودشان نسبت به مقاوم سازی و بهره برداری از آن اقدام کنند.
امری که بنیاد به علت قدمت ساختمان و عدم برخورداری از استانداردهای روز با آن مخالف بوده است.
۳. سازمان میراث فرهنگی در اردیبهشت سال جاری اعلام کرد با اجرای طرح پیشنهادی بنیاد مخالف و صرفاً مجوز احداث در محل تخریب شده و با سقف ارتفاعی قبلی را میدهد.
۴. بنیاد علی رغم اینکه معتقد بود پیشنهاد مطرح شده برای مقاوم سازی ساختمان ۵ طبقه شمالی که فرو نریخته است و ساخت ساختمان ۱۵ طبقه جنوبی که کاملاً تخریب شده است با آنچه مد نظر بنیاد بوده فاصله زیادی دارد، اما با حسن نیت و به منظور کمک به حل مشکل و با توجه به گذشت مدت طولانی از حادثه آمادگی خود را برای انجام کار در صوت تأیید مقامات استان و شورای تأمین اعلام کرد.
۵. در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۹۷ جلسهای در استانداری تهران با حضور همه عوامل ذی ربط برگزار و به استناد بند ۱ مقرر شد قسمت تخریب شده پلاسکو در ۱۵ طبقه بالای تراز صفر و ۵ طبقه زیر زمین با اخذ مجوز رایگان از شهرداری اقدام و ساخته شود.
۶. شورای تأمین استان در تاریخ ۲۷ شهریور ماه با توجه به مصوبات جلسه قبل از جلمه صورت جلسه ۲۲ اردیبهشت مصوب کرد شهرداری پس از صدور رأی کمیسیون ماده ۵ مجوز گودبرداری را صادرو در اسرع وقت بنیاد عملیات اجرایی را آغاز کند.
۷. در تاریخ ۳۱ شهریور رونوشت مصوبه کمیسیون ماده ۵ مبنی بر موافقت با احداث بنا مطابق توافق نامه ۲۲ اردیبهشت به صورت ۵ طبقه زیر زمین و ۱۵ طبقه روی زمین به بنیاد ابلاغ شد.
۸. بنیاد پس از گذشت ۲۱ ماه از حادثه پلاسکو و بر طرف شدن موانع اداری عملاً از ابتدای مهر ماه ۹۷ عملیات گودبرداری را مطابق توافقات و صورت جلسهها و مصوبه شورای تأمین و کمیسیون ماده ۵ آغاز کرده و امیدوار است بتواند ظرف مدت ۲ سال نسبت به ساخت ساختمان پلاسکو اقدام کند.
۹. همزمان با عملیات گودبرداری با توجه به حساسیت موضوع و به منظور فراهم شدن استفاده از نظر متخصصان مسابقه معماری پلاسکوی جدید هم برگزار شده که تا ۲۰ دی ماه نتیجه آن نهایی و اعلام خواهد شد با توجه به اهمیت پروژه و همزمان با آغاز کار این مسابقه تبدیل به فرصتی برای طرح ایده و نقشههای خلاقانه شده است.
۱۰. مستندات مربوط به صورتجلسه ۲۲ اردیبهشت کمیسیون ماده ۵ و شورای تأمین استان نزد این مرکز برای ارائه در دسترس است که به علت محرمانه بودن بعضی از آنها امکان انتشار عمومی ندارد.
ضمن اینکه رئیس محترم کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در بازدید ۲ دی که به اتفاق اعضای کمیسیون عمران مجلس و سایر مسئولان از محل پروژه پلاسکو داشتند ضمن اشاره به نظر شورای عالی شهرسازی نسبت به پلاسکو اعلام داشتند قرار شد مبنای کار بنیاد همان نظر کمیسیون ماده ۵ باشد.