تنها 6 پله بالاتر از کشورهای پیشرفته

به گزارش تاسیسات نیوز، ایرج رهبر عضو هیأت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران با بیان اینکه متوسط مصرف انرژی در ساختمان‌های کشور ۵ تا ۶ برابر بیشتر از کشورهای پیشرفته است، گفت: اگرچه استارت استفاده از فناوری‌های نوین ساختمانی برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها زده شده اما مطلوب نبوده است.

 

 

 

 

ایرج رهبر در پاسخ به این سؤال که در سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بر استفاده از فناوری‌های نوین ساختمانی با رویکرد کاهش شدت مصرف انرژی تأکید شده است، گفت: قطعاً استفاده از فناوری‌های نوین و مصالح نوین ساختمانی علاوه بر اینکه می‌تواند عمر ساختمان‌ها را افزایش دهد می‌تواند در کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها مفید و مؤثر باشد.

 

 

 

 

وی با اشاره به اینکه در این روش‌ها علاوه بر کاهش مصرف انرژی، هزینه‌های نیروی انسانی نیز کاهش خواهد یافت، اضافه کرد: استارت استفاده از فناوری‌های نوین ساختمانی سال‌ها است که زده شده اما در حد مطلوب نیست.

 

 

 

 

رهبر ادامه داد: سال‌ها است که ارگان‌های ذیربط و دانشگاهیان با برگزاری همایش‌ها و سمینارها در تلاش هستند تا بحث کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها جدی گرفته شود،بنابراین برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها نیازمند استفاده از فناوری نوین و مصالح ساختمانی استاندارد است.

 

 

 

 

عضو هیأت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران با تأکید براینکه برای این مهم به هر حال نیازمند قوانین سخت‌تر هستیم، اظهار داشت: وزارتخانه‌های نیرو، راه‌وشهرسازی، شهرداری‌ها و سازمان نظام مهندسی باید همزمان با یکدیگر برای این مهم تلاش کنند.

 

 

 

 

رهبر ادامه داد: مصرف انرژی در ساختمان‌های کشور برای هر متر مربع 150 کیلووات ساعت است در حالی که در کشورهای پیشرفته این عدد 20 تا 30 کیلووات ساعت است بنابراین آمار نشان می‌دهد که مصرف انرژی در ساختمان‌های کشور 5 تا 6 برابر بیشتر از حد معمول است.

 

 

 

 

مصرف انرژی در ساختمان‌های ایران حدود چهار برابر کشورهای اروپایی است بطوریکه نقاط هدررفت گرمایش و سرمایش در ساختمان‌ها به ویژه در ساختمان‌های اداری بسیار بالا است و 21 درصد مصرف انرژی در کف ساختمان‌ها، 26 درصد در دیوارهای خارجی و سه درصد در دیوارهای راه پله‌ها هدر می‌رود.

 

 

 

 

فقدان استانداردهای مصرف انرژی در بخش ساختمان و تاسیسات، نبود فرد متولی پیگیری امر بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان (مدیر انرژی)، استفاده ناقص و نادرست از فناوری های جدید در بخش ساختمان، عدم رعایت و کنترل مقررات ملی ساختمان در کشور، پایین بودن دانش فنی افراد شاغل در این بخش و عدم آگاهی کافی بهره‌برداران از ساختمان ها دلایل مهم کارایی پایین انرژی در بخش ساختمان است.

 

 

 

 

نصب کنترل کننده‌های هوشمند در تاسیسات و ساختمان اداری و عمومی، استفاده از رنگ های عایقی روی کولر آبی و سقف بام، توزیع رایگان نوار درزگیر در مناطق گرمسیر، توزیع رایگان لایه های بازتابنده، نصب سایه‌بان روی کولرهای گازی و آبی از راهکارهای کوتاه مدت و اجرای گسترده عایق کاری حرارتی ساختمان‌ها، تعویض الکتروموتور و پمپ کولرهای آبی، جایگزینی چیلرهای جذبی در ساختمان‌ها و مجتمع‌ها، نصب پرده‌های هوا، جایگزین کردن کولرهای موجود با کولرهای با بازده بالا از راهکارهای بلند مدت در این بخش است.






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;