تشریح تفاوت های شناسنامه های فنی

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از روابط عمومی شورای مرکزی،منوچهر شیبانی اصل مدیرکل دفتر سازمان‌های مهندسی و تشکل‌های حرفه‌ای، تفاوت‌های شناسنامه فنی و ملکی و شناسنامه فنی ساختمان را تشریح کرد و گفت: منشا قانونی «شناسنامه فنی و ملکی»، قانون نظام مهندسی ساختمان مصوب ۱۳۷۴ و منشا قانونی «شناسنامه فنی» قانون پیش فروش ساختمان مصوب ۱۳۸۹ است که امید است در بازنگری قانون پیش‌فروش ساختمان این سوء برداشتاز کلمه شناسنامه فنی، اصلاح شود.




منوچهر شیبانی‌اصل مدیرکل دفتر سازمان‌های‌مهندسی و تشکل‌های‌حرفه‌ای وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، تفاوت‌های چندگانه شناسنامه فنی ملکی ساختمان با شناسنامه فنی ساختمان را تشریح کرد.





وی اظهار داشت: اخیرا ابهامات و پرسش‌هایی بین ذی‌نفعان، مهندسان و حتی مسئولان امر در خصوص شناسنامه فنی ساختمان و ارتباط آن با شناسنامه فنی ملکی مطرح شده که بعضا عنایت و توجهی به تفاوت‌های این دو مدرک نشده و آنها را اشتباها به جای یکدیگر مطرح می‌کنند.




شیبانی‌اصل افزود: این سوء برداشت ناشی از درج عنوان مشابه و بسیار نزدیک به هم در دو قانون مجزاست که باید به عنوان ایراد قانون‌نویسی از آن یاد کرد.




وی تصریح کرد: نگاش صحیح قانون حکم می‌کند که واژگان مترادف یا استفاده شده در قوانین قبلی، بررسی و برای جلوگیری از اشتباه در تفسیر و برداشت از آن، عناوین جداگانه قید شود. همچنین، وجود دو کلمه شناسنامه فنی در هر دو مدرک که در دو قانون جداگانه ذکر شده، موجب بروز ابهام و سوء‌برداشت شده است.




مدیرکل دفتر مهندسی و تشکل‌های‌حرفه‌ای وزارت راه و شهرسازی در تشریح تفاوت‌های دو مدرک شناسنامه فنی ملکی و شناسنامه فنی، مواردی را به شرح زیر عنوان کرد:




۱. منشا قانونی شناسنامه فنی ملکی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۴ و منشا قانونی شناسنامه فنی قانون پیش‌فروش ساختمان مصوب ۱۳۸۹ است.




۲. دارای لفظ و عنوان قانونی متفاوت شامل شناسنامه فنی و ملکی و شناسنامه فنی هستند.




۳. شناسنامه فنی و ملکی در زمان پایانکار و شناسنامه فنی هنگام صدور پروانه ساختمان صادر می‌شود.




۴. شناسنامه فنی و ملکی حاوی چگونگی رعایت مقررات‌ملی‌ساختمان، ضوابط شهرسازی و اطلاعات فنی و ملکی ساختمان و شناسنامه فنی حاوی اطلاعات عموم ساختمان، مشخصات کلی معماری، سازه و تاسیسات است.




۵. شناسنامه فنی و ملکی توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و شناسنامه فنی توسط شهرداری یا سایر مراجع صدور پروانه و کنترل ساختمان صادر می‌شود.




۶. صدور شناسنامه فنی و ملکی با پرداخت هزینه آن و صدور شناسنامه فنی بدون پرداخت، صورت می‌گیرد.




۷. برای یک ساختمان یا مجموعه که دارای پروانه ساختمانی واحد است با هر تعداد واحد و زیربنای متفاوت فقط یک شناسنامه فنی و ملکی صادر می‌شود. اما شناسنامه فنی برای هریک از واحدهای یک ساختمان ولو با تشابه به صورت جداگانه صادر می‌شود.




۸. شناسنامه فنی و ملکی برای خریداران و شناسنامه فنی برای پیش‌خریداران صادر می‌شود.




این مسئول در وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: با توجه به تفاوت‌های دو مدرک شناسنامه فنی ملی و شناسنامه فنی بهتر بود تا قانونگذار در قانون پیش‌فروش‌ساختمان از واژگان دیگری به جای شناسنامه فنی استفاده می‌کرد تا اولا این اشتباه بین بهره‌برداران و استفاده‌کنندگان به وجود نمی‌آمد و ثانیا عنوان شناسنامه‌فنی که در واقع برگ مشخصات آتی ساختمان و عمدتا بر اساس پروانه‌ساختمانی صادر می‌شود با کاربرد اساسی آن که نظم‌بخشی به پیش‌فروش‌ساختمان است تطابق بیشتری می‌یافت.




شیبانی‌اصل اظهار امیدواری کرد تا در بازنگری قانون پیش فروش ساختمان این موضوع مدنظر قرار بگیرد.




به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، تفاوت‌های شناسنامه فنی ملکی و شناسنامه ساختمان در نامه‌ای به امضای مدیرکل دفتر سازمان‌های مهندسی و تشکل‌های حرفه ای وزارت راه و شهرسازی، چهارم تیرماه سال جاری به مدیران کل راه و شهرسازی استان‌های سراسر کشور، روسای سازمان‌های نظام‌مهندسی‌ساختمان استان‌ها و همچنین ریاست سازمان‌های نظام‌کاردانی استان‌ها اعلام شده است.

 

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;