بزرگترین طرح آبی کشور؛ نجات اقتصادی
به گزارش تاسیسات نیوز، ایران علی رغم اینکه منبع عظیم نفت و گاز است ولی از مشکلات آبی بعضا رنج میبرد و این باعث میشود که بخشی از اقتصاد به چالش کشانده شود که بزرگترین طرح آبی کشور میتواند اقتصاد را نجات دهد.
حمید چیتچیان در نشست با فعالان اقتصادی و مدیران اجرایی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه این استان دارای بیشترین سرمایهگذاری در بخش آب است، اظهار داشت: 300 میلیارد تومان برای طرحهای آبی استان، 400 میلیارد تومان برای طرح تونل نوسود و 1000 میلیارد تومان برای طرح گرمسیری هزینه شده است.
چیتچیان افزود: استفاده از طرح بزرگ گرمسیری و منابع آب فراهم شده در غرب دستمایهای برای دستیابی به توسعه بزرگ اقتصادی در این منطقه است و در این راستا باید قبل از کشاورزی ابتدا به سمت صنعت حرکت کرد.
وزیر نیرو طرح گرمسیری را بزرگترین طرح آبی کشور بیان و عنوان کرد: اکتفا به روشهای سنتی تامین منابع آبی همچون احداث سدهای متعدد و خطوط لوله و شبکه نه تنها هزینههای اولیه را جبران نمیکند بلکه سبب خسارت نیز میشود.
وی با اشاره به اینکه در کرمانشاه برخلاف استانهای دیگر بیش از چندصد میلیون مترمکعب آب ذخیره وجود دارد، اظهار کرد: برای توسعه کشاورزی قبل از پرداختن به این بخش باید بازارهای هدف همچون روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس برای فروش محصولات تولیدی مدنظر قرار بگیرد.
چیتچیان افزود: متناسب با بازار باید محصول مورد نیاز را تشخیص و روشهای آبیاری که متضمن بهرهوری بالاتر باشد مشخص کرد که با اجرای این روند کشاورزی توسعه مییابد.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه باید با شیوه نوین کار را آغاز کرد، اظهار کرد: در کنار توسعه کشاورزی باید صنایع تکمیلی مورد نیاز و شبکه راهها برای انتقال محصول به بازار هدف ایجاد شود.
چیتچیان با بیان اینکه اقتصاد باید دانش بنیان شود، گفت: در سال 94 به اندازه سه سال گذشته در طرحهای آبی فعالیت وجود داشت و وزارت نیرو علاوه بر تامین آب به عنوان وظیفه اصلی بنا بر مجوز مقام معظم رهبری مبنی بر برداشت از صندوق توسعه ملی طرحهایی را در این بخش اجرا کرد.
منبع: تسنیم
انتهای خبر