تشریح نقش استاندارد در افزایش عمر مفید ساختمان

در ساختمان سازی هر چه مطالعات اولیه کاملتر باشد،  طراحی با مبانی مطمئن تری انجام خواهد شد و به دنبال آن، ساختمان با کیفیت بیشتر اجرا و بهره برداری از آن مطلوب تر، ایمن تر، کم هزینه تر و با عمر و دوام بیشتر خواهد بود.
تاسیسات نیوز/ مهندس اولیا عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد: رعایت مقررات ملی ساختمان و کنترل استاندارد بودن مواد و مصالح ساختمانی ، از دیدگاه ما جایگاه ویژه‌ای دارد و در مجموع می‌توان گفت که رعایت استاندارد ها نشان دهنده توسعه یافتگی انسانی است.
در شرایط کسب و کار رقابتی یک صنعتگر و تولیدکننده اعم از تولید کننده مواد و مصالح ساختمانی یا سازنده و اجرا کننده ساختمان، برای افزایش سهم خود در بازار، تلاش خواهد کرد تا کیفیت کالا و خدمات خود را ارتقا دهد و هزینه‌های تمام شده را پایین بیاورد. در این راستا رعایت استاندارد ها به جای آن که تبدیل به یک عامل تبلیغاتی شود به عنوان یک ضرورت حرفه‌ای دقیق تر و سختگیرانه تر توسط تولیدکنندگان رعایت خواهد شد.
در آمارها گفته می‌شود حدود ۹۰ درصد ساختمان ها بدون پروانه و یا بر خلاف مفاد آن ساخته می شود، این موضوع نشان دهنده فقدان نظارت کیفی بر اجرای ساختمان و  نابسامانی در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است و مسئولیت دستگاه‌های نظارتی در بخش‌های تولید، توزیع، صنعت، بازرگانی، صادر کنندگان پروانه ساختمان، تشکل‌های حرفه‌ای و جامعه مهندسی را سنگین توصیف می کند.
مهمترین عامل در بهبود و ساماندهی وضعیت موجود، اقدام پایه‌ای و تاثیرگذار در ساماندهی مناسبات و شرایط کسب و کار و مبارزه با روابط ناسالم و رانت در فعالیت‌های حرفه‌ای ، انجام اصلاحات ساختاری و برقراری آرامش و ثبات در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی است.
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی هم اکنون عمر مفید بناها در کشور حدود ۴۰ سال است که چنانچه استاندارد ها و آیین نامه ها دقیقاً رعایت شود سازه ساختمان می‌تواند توسط چندین نسل مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
استاندارداستانداردسازی ساختمانیاولیاساختماننظام مهندسییزد
Comments (0)
Add Comment