افت 10هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران

به گزارش تاسیسات نیوز، سازمان کشورهای تولید‌کننده نفت، اوپک در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود از میزان تقاضا و تولید نفت کشورهای جهان، از کاهش 9 هزار و 800 بشکه‌ای تولید نفت ایران در ماه جولای نسبت به ماه ژوئن خبر داد.براساس آمار منتشر شده این سازمان کشورمان در ماه جولای با تولید 2میلیون و 762 هزار بشکه نفت مانند ماه پیش از آن در جایگاه پنجم تولید‌کنندگان اوپک قرار گرفت. این در حالی است که براساس سند چشم‌انداز ایران باید بعد از عربستان در جایگاه دوم این سازمان قرار گیرد.کشورمان پیش از سال 2013 و اعمال تحریم‌های غرب در جایگاه سوم تولید‌کنندگان اوپک قرار داشت اما با اعمال تحریم‌های غرب به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان به موازات کاهش صادرات، تولید نفت نیز کاهش یافت به طوری که چندی است ایران پس از کشورهای عربستان، عراق، کویت و امارات در جایگاه پنجم قرار گرفته است. با شروع به کار دولت یازدهم و تصدی بیژن زنگنه به وزارت نفت، افزایش تولید و ظرفیت تولید نفت یکی از اهداف مهم دولت شد که البته دولت تا حدودی در این راستا موفق عمل کرده است، به طوری که بنا به گزارش ماهانه اوپک، تولید نفت ایران در سه‌ماه نخست سال 2014 در مقایسه با سه‌ماه چهارم سال گذشته 86 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. از طرفی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز پیش از این اعلام کرد، ایران در چهار ماه نخست سال 2014 سه میلیون و 247 هزار بشکه نفت تولید کرد که 131 هزار بشکه در روز از تولید آن در مدت مشابه سال گذشته بیشتر است. در عین حال چندی پیش مسوولان نفتی کشورمان از افزایش ظرفیت تولید نفت تا حدود 4 میلیون بشکه خبر داده‌اند.صادرات نفت کشورمان در یک سال گذشته به خصوص پس از توافق موقت ژنو افزایش داشته است به طوری که براساس آخرین گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی صادرات نفت ایران در سه ماه نخست سال میلادی جاری یک‌دهم درصد افزایش پیدا کرده است.

 گزارش اوپک از تولید‌کنندگان این سازمان

براساس تازه‌ترین گزارش سازمان کشورهای صادرکننده نفت تولید این سازمان در ماه جولای 2014 با افزایش 167 هزار بشکه در روز به 29/907 میلیون بشکه در روز رسید.بر این اساس 4 عضو اوپک در این ماه با کاهش تولید و 7 کشور نیز با افزایش تولید مواجه شده‌اند. الجزایر تنها کشوری است که تولیدش تغییری نداشته است.تولید نفت عراق در ماه ژوئن نسبت به ماه قبل روزانه 75 هزار بشکه کاهش داشت و از روزانه سه میلیون و 133 هزار بشکه در ماه ژوئن به روزانه سه میلیون و 58 هزار بشکه رسید. به گزارش «ایسنا»، بروز ناآرامی‌های اخیر در عراق، تولید نفت این کشور را به‌عنوان دومین تولید‌کننده بزرگ اوپک پس از عربستان تهدید می‌کند این در حالی است که بغداد امسال شروع خوبی در زمینه تولید نفت داشت به طوری که تولید خود را به سه میلیون و 400 هزار و صادرات خود را به دو میلیون و 800 هزار بشکه در روز رسانده و جایگاه خود را به‌عنوان دومین تولیدکننده بزرگ اوپک پس از عربستان محکم‌ کرده است. در این ماه، تولید نفت عربستان روزانه با 84 هزار و 700 بشکه افزایش نسبت به ژوئن به 9 میلیون و 813 هزار بشکه در روز رسید. عربستان در ماه ژوئن روزانه 9 میلیون و 728 هزار بشکه نفت تولید کرده بود. امارات در ماه جولای روزانه 20 هزار بشکه تولید نفت خود را افزایش داد و از 2 میلیون و 765 هزار بشکه در روز به روزانه دو میلیون و 785 هزار بشکه رساند. تولید نفت کویت نیز در این ماه روزانه با چهار هزار و 900 بشکه افزایش از روزانه دو میلیون و 766 هزار بشکه به دو میلیون و 771 هزار بشکه در روز رسید.

 

 کاهش ۱/۲۴ دلاری قیمت نفت ایران

 علاوه بر کاهش تولید نفت کشورمان در ماه جولای، اوپک همچنین اعلام کرد قیمت نفت ایران در این ماه به ۱۰۶/۲۱ دلار در هر بشکه رسید که این رقم نسبت به ماه قبل کاهش ۱/۲۴ دلاری داشته است.به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد قیمت سبد نفتی این سازمان در ماه جولای 2014 با 2/28 دلار کاهش نسبت به ماه قبل از آن به 105/61 دلار در هر بشکه رسید. هر بشکه نفت اوپک در ماه ژوئن برابر با 107/89 دلار معامله شده بود. تمامی نفت‌های این سازمان در ماه جولای با کاهش قیمت مواجه شده‌اند.براساس این گزارش متوسط قیمت نفت سنگین ایران در هفت ماه نخست سال جاری میلادی نیز 105/33 دلار در هر بشکه اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 1/17 دلار افزایش داشته است.قیمت سایر نفت‌های اوپک در ماه جولای امسال به ازای هر بشکه به این شرح بوده است: نفت سبک عربستان 107/15 دلار، نفت سبک عراق 103/83 دلار، نفت بونی‌لایت نیجریه 109/19 دلار، ‌سیدر لیبی 106/19 دلار، نفت گیراسول آنگولا 107/02 دلار، نفت صادراتی کویت 105.5 دلار، نفت مارین قطر 105/96 دلار، مری ونزوئلا 95.06 دلار، موربان امارات 108/87 دلار، اورینت اکوادور 95.21 دلار و صحرای الجزایر 1106/74 دلار. قیمت نفت برنت دریای شمال نیز در این ماه با کاهش 5/02 دلاری نسبت به ماه قبل از آن به 106/64 دلار در هر بشکه رسید. نفت سبک آمریکا نیز با کاهش 2/37 دلاری در برابر 102/87 دلار در هر بشکه معامله شد.

 

 کاهش رشد تقاضای نفت

اوپک برای دومین ماه متوالی پیش‌بینی‌اش را از رشد تقاضا برای نفت خود در سال ۲۰۱۴ کاهش داد و اعلام کرد تقاضا برای نفت این سازمان در سال جاری به ۲۹/۶۱ میلیون بشکه در روز می‌رسد. اوپک در گزارش خود آورده است: «ترمیم اقتصاد جهانی به صورت آهسته و نامتوازن ادامه دارد… تقاضای آمریکا برای نفت همچنان به شدت وابسته به توسعه اقتصاد آمریکا است، اما ریسک مربوط به توسعه اقتصاد این کشور در مقایسه با ماه گذشته روندی کاهشی داشته است.»».

Comments (0)
Add Comment