پیشنهاد وزارت نیرو به سرمایه گذاران

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری میزان، هوشنگ فلاحتيان در آئين افتتاح پروژه‌هاي سه‌گانه شرکت توزيع نيروي برق تهران بزرگ در ساختمان اين شرکت با بيان اين مطلب اظهار داشت: در ارتباط با نيروگاه‌هاي تجديدپذير حرکت ملي و جديدي در وزرات نيرو آغاز شده است.



وي افزود: امسال براي کساني‌که تمايل به سرمايه‌گذاري در بخش انرژي‌هاي تجديدپذير داشته باشند شرايط بسيار خوبي فراهم است که بر مبناي آن قرارداد خريد برق تضميني 20 ساله با سرمايه‌گذار منعقد مي شود.




فلاحتيان با بيان اينکه بستر مناسبي براي اينکار فراهم شده است و مراجعين بسياري از داخل و خارج براي نصب نيروگاه‌هاي بادي و خورشيدي اعلام همکاري نموده‌اند، بیان کرد: با همکاري فرمانداري تهران فضايي براي سرمايه‌‍گذاري خارجي بر روي منابع انرژي خورشيدي فراهم شده و در اين راستا پروژه بزرگي با رقم سرمايه‌گذاري کلان آغاز شده که در تلاش هستيم شاهد يک حرکت بزرگ و نمادين در ارتباط با نيروگاه‌هاي خورشيدي، پيرامون تهران باشيم.



وي توسعه استفاده از انرژي خورشيدي در تهران را يک ضرورت دانست و با بيان اينکه اين حرکت بايستي در ساختمان‌هاي بلند مرتبه الزامي شود، اظهار داشت: نيروگاه فتوولتائيک مي‌تواند بجاي شيشه‌هاي ساختماني بکار رفته و ضمن تامين زيبايي بنا، ‌نسبت به تامين برق مجتمع نيز اقدام کند.



معاون وزير نيرو ادامه داد: وزارت نيرو ضمن خريد برق اين مجتمع‌ها تلاش مي‌کند تا 50 درصد هزينه نصب و تولید هر کيلووات ساعت برق را به‌صورت بلاعوض پرداخت کند.



وي با بيان اينکه در حوزه مسائل زيست محيطي، چند حرکت اساسي در صنعت برق کشور در حال انجام است، توضيح داد: افزايش راندمان نيروگاه‌هاي مستقر در پيرامون تهران، يکي از اين نمونه‌هاست که تصميم گرفته شده تا در اولين حرکت برنامه‌ريزي شده، نسبت به افزايش راندمان نيروگاه 1000 مگاواتي گازي پرند، با تبديل آن به سيکل ترکيبي، راندمان اين نيروگاه از 32 درصد به 50 درصد افزايش يابد.



فلاحتيان با بيان اين مطلب که تا پايان سال 95 اولين واحد بخار نيروگاه پرند وارد مدار خواهد شد، افزود: با اين عمل بدون استفاده از سوخت اضافي و تنها با استفاده از دود خروجي نيروگاه 480 مگاوات برق جديد توليد خواهد شد.



وي با بيان اينکه در حال حاضر پيشنهادي دريافت شده تا اين نيروگاه نيروگاه ری با واحدهایی با راندمان 60 درصد توسط سرمايه‌گذاري خارجي جايگزين شود، گفت: این نیروگاه هم‌اکنون با 22 تا 23 درصد راندمان کار می‌کند و مطالعات نهايي اين پروژه انجام شده که اميدواريم در دو يا سه ماه آينده اين جابجايي اجرايي شود تا با 50 درصد سوخت فعلي بتوان به ميزان کنوني، برق توليد کرد.



معاون وزير نيرو با مرور اقتصاد برق، با بيان اين مطلب که کلا برق ايران ارزان فروخته مي شود، ادامه داد: برق توليدي را که هر کيلووات ساعت 1000 ريال براي دولت هزينه دارد را به مبلغ هر کيلووات 600 ريال مي فروشيم که 100 ريال توسط مشترکان بد حساب يا مشترکان اداري پرداخت نمي شود و 100 ريال نيز به حساب طرح هدفمندي يارانه‌ها واريز مي‌شود و فقط 400 ريال به حساب وزارت نيرو باز مي‌گردد.



وی گفت: هم‌اکنون در هر کيلووات ساعت برق توليدي،600 ريال ضرر مي‌دهيم.


وي اضافه کرد: قيمت تمام شده برق در سال جاري بدون احتساب هزينه سوخت براي هر کيلووات ساعت 100 تومان و با هزينه سوخت 250 تومان است که با احتساب هزينه سوخت، 20 درصد و بدون احتساب هزينه سوخت، 40 درصد از هزينه تمام شده خود را دريافت مي کنيم.



فلاحتيان تصريح کرد: برق در مناطق گرم هر کيلووات ساعت 150 ريال فروخته مي شود.


وي ادامه داد: برق توليدي از انرژي خورشيدي را 970 تومان خريداري مي کنيم و در حجم بالا کمتر از 650 تومان براي هر کيلووات ساعت هزينه نمي‌کنيم.



معاون وزير نيرو در خصوص وضعيت برق تهران با اشاره به قدمت بيش از 40 ساله تجهيزات برقي گفت: 500 کيلومتر شبکه کابلي در زير شهر تهران قرار دارد که بايد تعويض گردد و هزينه سنگيني دارد که از توان مالي صنعت برق کشور خارج است.



وي با بيان اينکه در شهر تهران هر ساله به اندازه يک شهر جديد انشعاب فروخته مي‌شود، گفت: فروش سالانه 200 هزار انشعاب آب و برق از فروش انشعاب در بسياري از شهرستان‌هاي کشور بيشتر است.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

تاسیساتسرمایه گذاریوزارت نیرویارانه
Comments (0)
Add Comment