همکاری آبی ایران و کره جنوبی

به گزارش تاسیسات نیوز، کره جنوبی دومین رشد سریع اقتصادی دنیا در چهار دهه اخیر را دارا می‌باشد. در کره جنوبی، از سال ۱۹۶۳ و فقط ظرف مدت ۴۰ سال، درآمد سرانه بر حسب قدرت خرید، چیزی نزدیک به ۱۴ برابر افزایش یافت.





دست یافتن به نتیجه‌ای مشابه برای بریتانیا بیش از دو سده (بین اواخر سده هجدهم و زمان حاضر) و برای آمریکا در حدود یک و نیم سده (از سده ۱۸۶۰ تا کنون) زمان برد. این پیشرفت قابل توجه که کره جنوبی را در کمتر از نیم قرن بدل به کشوری پیشرفته و ثروتمند کرد، اغلب معجزه رودخانه هان نامیده می‌شود و در مجامع بین‌المللی، صفت «ببر آسیا» را برای این کشور به ارمغان آورده است.





امروزه اقتصاد موفق کره جنوبی الگویی برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه است. کره جنوبی اکنون دارای اقتصاد توسعه‌یافته چندین هزار میلیارد دلاری است و یکی از اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) می‌باشد و توسط بانک جهانی جزو اقتصادهای دارای درآمد زیاد، و از دیدگاه صندوق بین‌المللی پول و سیا به‌عنوان یکی از اقتصادهای پیشرفته طبقه‌بندی شده است. همچنین سئول، پایتخت این کشور، یکی از ده شهر برجستهٔ اقتصادی و مالی جهان است.

 

 

 

کره جنوبی علی‌رغم کمبود منابع طبیعی و دارا بودن کمترین مساحت در میان کشورهای گروه ۲۰، یکی از اقتصادهای نیرومند دنیا تلقی می‌شود. اقتصاد کره جنوبی، چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا و سیزدهمین در دنیاست. همانند آلمان غربی و ژاپن، صنعتی‌سازی سریع از دهه ۱۹۶۰، کره جنوبی را به یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده در جهان تبدیل کرد.






این کشور، هفتمین شریک بزرگ تجاری آمریکاست. کرهٔ جنوبی دومین میزان ذخایر را در میان کشورهای توسعه‌یافته داراست و همچنین ششمین ذخایر ارزهای خارجی را در جهان داراست. با وجود دارا بودن وضعیت توسعه‌یافته، کرهٔ جنوبی حرکت خود را به سوی رشد اقتصادی سریع، همراه با بیشترین میزان تولید ناخالص ملی، صادرات و تولیدات صنعتی در جهان توسعه‌یافته ادامه می‌دهد. در اکتبر سال ۲۰۰۸، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد که اقتصاد کرهٔ جنوبی در سال ۲۰۰۹ از کانادا و در سال ۲۰۱۱ از اسپانیا پیشی خواهد گرفت و سرانهٔ تولید ناخالص این کشور در سال ۲۰۰۹ از نیوزلند، در سال ۲۰۱۲ از ایتالیا و در سال ۲۰۱۳ از اسپانیا بیشتر خواهد شد.

 

 

 

این کشور مراودات تجاری بسیاری با ایران داشته و دارد و در این راستا به تازگی ایران و کره جنوبی تفاهم نامه همکاری در بخش تامین آب و مدیریت فاضلاب امضا کرده اند. تفاهم نامه همکاری دوجانبه ایران و کره جنوبی در زمینه تامین آب و مدیریت فاضلاب با رویکرد محیط زیستی با حضور رحیم میدانی، معاون آب و آب و فاضلاب وزیر نیرو و مینهو لی، معاون وزیر محیط زیست این کشور امضا شده است.

 

 

 

 

ایرنا در این رابطه به نقل از رحیم میدانی، معاون آب و آب و فاضلاب وزیر نیرو نوشته است: “از ابتدای امسال تاکنون هفت یادداشت تفاهم همکاری بین وزارت نیروی ایران و کره جنوبی به امضا رسیده که سه مورد آن امروز بوده است. کره ای ها در زمینه فناوری های زیست محیطی و مدیریت آب و فاضلاب تجربه های ارزشمندی دارند و به همین منظور با هدف انتقال تجربیات، تسهیل سرمایه گذاری در کشور و آموزش نیروی انسانی این تفاهم نامه ها به امضا رسید.

 

 

 

همچنین تفاهم نامه دیگری بین شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور با شرکت های کی- واتر (K-water) و دایلیم (daelim) کره جنوبی در زمینه اجرای تصفیه خانه های فاضلاب امضا و مقرر شد در شهر بوشهر در زمینه کاهش هدررفت آب، طرحی به صورت پایلوت (نمونه) اجرایی شود.”

 

 

 

این در حالی است که با برنامه ریزی انجام شده، قرار است بزودی کمیته های فنی مشترک بین دو کشور در زمینه فناوری ها و سیاستگذاری در زمنیه آب و محیط زیست و استفاده از پساب در عرصه های مختلف صنعتی و کشاورزی شکل گیرد.

 

 

 

 

ارزش مبادلات غیرنفتی ایران و کره جنوبی در سال 2013 معادل چهار میلیارد و 100 میلیون دلار بوده است. از این میزان 360 میلیون دلار صادرات ایران به کره جنوبی و سه میلیارد و 800 میلیون دلار واردات از کره صورت گرفته است. با احتساب صادرات نفت خام، حجم تجارت دو کشور در این سال به 9 میلیارد و 200 میلیون دلار رسید.

 

 

 

منبع: شبستان

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

آباقتصادبین المللیتاسیسات
Comments (0)
Add Comment