همه چیز از رابطه نفتی ایران و هند

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا هند از مهم‌ترین‌ ‌بازارهای هدف نفت صادراتی ایران به شمار می‌رود که در سال‌های تحریم، حدود20 درصد از نفت خام صادراتی ایران را خریداری می‌کرد.




ایران که اکنون در جایگاه ششمین صادرکننده نفت به هند قرار دارد، قصد دارد در سال‌های آتی با افزایش صادرات نفت یا خرید و ساخت پالایشگاه، سهم خود در این بازار مهم را افزایش دهد.پیش‌بینی می‌شود که با توجه به رشد اقتصادی هند، این کشور در آینده‌ای نزدیک به بزرگ‌ترین‌ خریدار نفت خام دنیا تبدیل شود.بر این اساس، اداره امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت گزارش داده است واردات نفت خام هند در ماه ژانویه(دی-بهمن) 2016 نسبت به ماه پیش از آن اندکی افزایش یافته است.





براین اساس، میانگین واردات نفت خام هند در ماه ژانویه، به 86/ 3 میلیون بشکه در روز رسید که این رقم نسبت به ماه پیش از آن روزانه نیم درصد بیشتر بود.





با این حال، میانگین واردات نفت‌خام هند در این ماه نسبت به دوره مشابه پارسال، 4/ 7 درصد کاهش یافته است.




در ماه دسامبر (آذر-دی) 2015، عراق توانسته بود جایگاه نخست در میان صادرکنندگان نفت خام به هند را به خود اختصاص دهد، اما گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که در ماه ژانویه، عربستان با متوسط صادرات روزانه 845 هزار بشکه به هند با 16 درصد افزایش نسبت به ماه قبل، دوباره به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ صادرکننده نفت‌خام به هند معرفی شد.





همچنین صادرات نفت‌خام عراق به هند در ماه ژانویه 5/ 5 درصد نسبت به ماه پیش از آن افزایش یافت و به 835 هزار بشکه در روز رسید که یک حد نصاب جدید به شمار می‌رود.





با افزایش واردات نفت‌خام هند از منطقه خاورمیانه، سهم نفت خام کشورهای ونزوئلا و نیجریه در واردات ماه ژانویه هند کاهش یافت که دلیل آن، کاهش اختلاف قیمت شاخص نفت‌خام‌های برنت و دبی و تمایل بیشتر پالایشگاه‌های هند به خرید نفت خام‌های قیمت‌گذاری شده براساس شاخص دبی عنوان شده است.





در نخستین ماه سال 2016، عربستان( با تامین 22 درصد)، عراق (6/ 21 درصد)، نیجریه (7/ 11 درصد)، امارات (1/ 9درصد)، ونزوئلا (7/ 8 درصد)، ایران (3/ 6 درصد) و کویت (8/ 4 درصد) در جایگاه برترین صادرکنندگان نفت به هند قرار داشتند.






انتهای خبر

برجامتاسیساتتولیدنفت
Comments (0)
Add Comment