فاصله نجومی تورم مسکن با درآمد خانوارها

نماینده حوزه انتخابیه سراب و مهربان در مجلس شورای اسلامی درباره علت عدم تمکین سیستم بانکی به پرداخت تسهیلات ساخت و خرید مسکن گفت: مسکن در تمام دنیا یک موضوع بااهمیت است و یکی از شاخص‌هایی که برای خانوارها تولید امنیت می‌کند، داشتن مسکن دلخواه است.
به گزارش تاسیسات نیوز، مجید نصیرپور سردهائی، ادامه داد: در اقتصادهایی که ثبات دارند و با تورم روبه‌‌رو نیستند، خرید مسکن برای مردم هیچ‌وقت یک اولویت نیست. در کشورهای توسعه‌‌یافته که با تورم روزافزون مواجه نیستند، خیلی معضل مسکن وجود ندارد و مردم مجبور نیستند بخش عمده‌ای از درآمد خود را صرف تأمین هزینه‌های مسکن کنند.
نماینده حوزه انتخابیه سراب و مهربان در مجلس افزود: در کشور ما داشتن مسکن برای تمام خانوارها اولویت است و مردم از رهگذر تأمین مسکن برای خودشان به نوعی در هزینه‌ها صرفه‌‌جویی می‌کنند و هم امنیت روانی خانواده خود را تأمین می‌کنند. مسکن در ایران به یک معضل جدی تبدیل شده و مردم هیچ‌‌گاه نمی‌توانند این مشکل را حل کنند، زیرا همیشه تورم از درآمد خانوارها جلوتر و این فاصله خیلی نجومی است.
وی توضیح داد: طبیعتاً در این شرایط تورمی مردم باید بخش عمده‌ای از درآمد خود را برای تأمین مسکن بگذارد که این مسئله به یک چالش جدی کشور تبدیل شده است. هرچند با طرح‌هایی مثل مسکن مهر و مسکن ملی و انواع و اقسام این مسکن‌‌سازی‌‌ها می‌توانیم تلاش کنیم که مشکل مسکن را حل کنیم.

بانک‌‌های خصوصی پای کار بیایند
نصیرپور با بیان اینکه در قوانین بودجه و همچنین سایر قوانین بانک‌ها مکلف شده‌‌اند که تسهیلات برای ساخت و خرید مسکن اعطا شود، افزود: در قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها مکلف شده اند ۲۰ درصد از اعتبارات خود را صرف اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن کنند ولی در این زمینه عملکرد مناسبی را به جز در چند بانک شاهد نبودیم.
وی با اشاره به اینکه در اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن عمدتاً بانک‌های خصوصی عملکرد مناسبی ندارند، به مهر گفت: اکثر بانک‌های خصوصی ما به سمت ورشکستگی رفته‌‌اند، زیرا تسهیلاتی را پرداخت می‌کنند که بعضاً برگشت مناسبی ندارد و باعث می‌شود در اعتبارات‌‌شان به مشکل برخورد کنند. اما اگر تسهیلات ساخت و خرید مسکن اعطا شود، عمدتاً برگشت ۱۰۰ درصدی دارند.
این نماینده مجلس دوازدهم بیان کرد: بانک‌های خصوصی عمدتاً معتقدند که تسهیلات ساخت و خرید مسکن اقتصادی و سودده نیست و برگشت آنها هم سالیان طولانی زمان می‌برد. مجلس برای ملزم کردن بانک‌ها به اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن در برنامه هفتم توسعه مصوب کرد که اعتبار بانک‌ها مستنکف از اجرای قانون کاهش پیدا کند و در مقابل به سایر بانک‌هایی که در این حوزه عملکرد مناسبی داشته‌‌اند، پرداخت شود.

اقدام تنبیهی برای بانک‌های متخلف
نصیرپور ادامه داد: کاهش قدرت وام‌دهی بانک‌های متخلف در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن یک نوع اقدام تنبیهی مناسب است تا بانک‌ها ملزم شوند به تکالیف خود عمل کنند و تسهیلات ساخت و خرید مسکن را پرداخت کنند.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که حل معضل مسکن در کشور بدون تأمین مالی بانک‌ها امکان‌‌پذیر نیست و دولت بعدی باید به این مسئله اهتمام جدی داشته باشد و عملکرد بانک‌ها در این حوزه را همیشه زیرتیغ نظارتی خود قرار دهد.

تورم مسکنخرید و فروش مسکن
Comments (0)
Add Comment