درباره جامعه مهندسان مشاور ایران بیشتر بدانیم

جامعه مهندسان مشاور ایران در تاریخ ١٣۵٢ تحت نام “جامعه مشاوران ایران ” تأسیس شده است. به این ترتیب که پس از تصویب آیین نامه تشخیص صلاحیت و طبق بندی مهندسان مشاور توسط هیأت وزیران در خرداد ماه ١٣۵٢ که در ماده ١٢ آن تأسیس جامعه مشاوران به منظور همکاری با سازمان برنامه و بودجه پیش بینی شده بود، مقدمات تأسیس جامعه فراهم و بالاخره در تاریخ ٧/١٢/١٣۵٢ تحت شماره ١۴٧١ به ثبت رسیده و فعالیت خود را آغاز می نماید.
در سال ١٣۵٨ و به دنبال انقلاب اسلامی ١٣۵٧ ، جامعه مشاوران به بازنگری خود پرداخته و اساسنامه جدیدی را به تصویب رسانده و به دوره دیگری از فعالیت می پردازد که هم اکنون نیز ادامه دارد.
به گزارش تاسیسات نیوز، تعداد اعضا جامعه در ابتدا ۵۴ شرکت و به هنگام پیروزی انقلاب ١۵٨ عضو حقوقی بوده است که این تعداد هم اکنون قریب به ۸۵۰ می باشد.
امور اجرایی جامعه توسط شورای مدیریت و هیأت رئیسه شورا انجام می گیرد . شورای مدیریت تشکیل شد است از نمایندگان گروههای تخصصی فعال در جامعه که هم اکنون ۲۵ گروه می باشد. هیأت رئیسه نیز مرکب از پنج نفر و از بین اعضای شورا انتخاب می شوند.
جامعه مهندسان مشاور ایران مشمول قانون احزاب و جمعیت ها است و اساسنامه جامعه جهت تطبیق شرایط با قانون مذکور، تغییر داده شده و این تغییرات به همراه پاره ای اصلاحات دیگر در مجمع عمومی فوق العاده مورخ ٢٨/۶/١٣۶٧ به تصویب رسیده است . پروانه فعالیت جامعه در هر دوره ، از طرف وزارت کشور صادر می شود.
جامعه بنا به دستور وزارت کشور و تأییدیه مورخ ١٠/١٠/١٣۶٩ ، از این تاریخ به بعد با نام ” جامعه مهندسان مشاور ایران” به جای ” جامعه مشاوران ایران” با پروانه شماره ١۵/٢-۴٢ الف به فعالیت خود ادامه داد.
طبق اساسنامه ، جامعه مهندسان مشاور ایران چنین تعریف می شود.
«جامعه مهندسان مشاور ایران جمعیتی است ملی ، فرهنگی ، فنی – حرفه ای و مستقل از تمام احزاب و گروههای سیاسی که شرکت های مهندسان مشاور در بخش خصوصی در آن گرد آمده اند تا ضمن ایجاد یک نظام حرفه ای استوار بر اصول دموکراتیک ، در اعتلای حرفه خود بکوشند و در راستای دستیابی به استقلال فنی و تکنولوژی پیشرفته منطبق با شرایط فرهنگی، اجتماعی ، اقلیمی و اقتصادی کشور گام بردارند.»
متن اساسنامه جامعه مهندسان مشاور ایران
اهم اهداف جامعه عبارتند از:
– ایجاد یک نظام حرفه ای استوار بر اصول دموکراتیک برای کنترل و احقاق حقوق صنفی اعضای جامعه و اعتلای حرفه ” مهندسان مشاور”.
– دستیابی به استقلال فنی و تکنولوژی پیشرفته منطبق با شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقلیمی و اقتصادی کشور.
– احراز صلاحیت به عنوان بالاترین مرجع فنی – حرفه ای و مرجع ذیصلاح در مسائل حقوقی و حرفه ای در کلیه زمینه های خدمات مشاوره فنی
– دستیابی به شرایط مبتنی بر عدالت و تقوای حرفه ای در جهت برقراری شرایط دموکراتیک از طریق مشارکت در تصمیم گیری و مسؤلیت ها با توجه به توانایی های بالقوه فنی، حرفه ای اعضاء و توزیع عادلانه دستاوردهای مادی و معنوی در واحدهای مشاوره فنی.
جامعه در سال ١٣٧٣ به عضویت فیدیک (فدراسیون بین المللی مهندسان مشاور ) پذیرفته شده و نماینده انحصاری این فدراسیون در ایران می باشد.
ساخت و سازمهندسان مشاورنظام مهندسی ساختمان
Comments (0)
Add Comment