خراسانی ها صرفه جو شدند

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا، حمیدرضا پورسلطانی مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق خراسان اظهار کرد: شرکت‌های تولید نیروی برق سعی کرده‌اند تا در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در جهت عملیاتی کردن شعار سال جاری مبنی بر “اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل”، اقدام‌های عملی و موثر را با استفاده از ظرفیت‌های موجود انجام دهند.






وی با بیان اینکه یکی از اقدامات در راستای تحقق اهداف فوق اجرای طرح خنک‌کاری تبخیری(مدیا) است، گفت: توربین گازها ماشین‌هایی هستند که ظرفیت آن‌ها نسبت به دمای هوای محیط بسیار تاثیرپذیر است از این‌رو خنک‌سازی هوای ورودی به توربینهای گاز، یک روش اثبات شده جهت بازیابی ظرفیت از دست رفته بوده که بر روی بسیاری از توربین‌های گاز در نقاط مختلف جهان نصب شده است و این روش باعث میشود که کمک فراوانی در مواقع پیک بار شبکه باشد.






مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق خراسان با بیان اینکه ظرفیت خروجی توربین‌های گازی با افزایش درجه حرارت هوای ورودی به شدت کاهش می‌یابد، اضافه کرد: یکی از روش‌های جبران این افت ظرفیت در تابستان در اثر افزایش درجه حرارت محیط، خنک کردن هوای ورودی به کمپرسور توربین گاز است.





افزایش 100 مگاواتی تولید برق با حداقل سرمایه‎گذاری




وی با اشاره به اینکه حداقل مقدار برآورد شده برای افزایش ظرفیت تولیدی ناشی از سیستم خنک‌کن مدیا در نقطه طراحی 12 درصد است، خاطرنشان کرد: این طرح در خراسان بر روی چهار واحد در نیروگاه سیکل ترکیبی شهید کاوه قائن و چهار واحد نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان در حال اجرا و دارای 90 درصد پیشرفت فیزیکی بوده و افزایش ظرفیت مورد انتظار از طریق اجرای این طرح بالغ بر 100 مگاوات است.





مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق خراسان افزود: سه واحد نیروگاه شهید کاوه قائن و دو واحد نیروگاه شیروان تست و راه‌اندازی شده است و سایر واحدها نیز تا 10 روز آینده به بهره برداری خواهند رسید.





پورسلطانی با بیان اینکه مدت اجرا طرح حدود 6 ماه است در خصوص هزینه‌های اجرای این طرح، تصریح کرد: اعتباری بالغ بر 20 میلیارد تومان که نسبت به سرمایه‌گذاری اولیه نیروگاه‌های گازی حدود 12 درصد است، جهت اجرای طرح خنک‌کاری تبخیری(مدیا) اختصاص داده شده است لذا صرفه‌جویی حاصل از اجرای آن بالغ بر 140 میلیارد تومان است.





وی بر پشتیبانی‌های فنی و حمایت‌های مالی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی به ویژه دفتر پشتیبانی فنی و نظارت در جهت رسیدن به اهداف فوق تاکید کرد.






انتهای خبر

برقتاسیساتتوربینخراسانصرفه جوییگاز
Comments (0)
Add Comment