جرم در ساخت و ساز چیست

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از روابط عمومی شورای مرکزی ، مهندس قربانخانی در کنفرانس ملی نقش مهندسی مکانیک و ساخت و سازشهری که سوم مردادماه برگزار شد با اشاره به اینکه ساختمان‌ها برای یک دوره 50 ساله احداث می‌شوند اما از همان روز نخست با بخش تأسیسات مکانیکی و برقی سروکار داریم، گفت: جای تأسف است در تهران 68 درصد ساختمان‌های زیر 1500 متر وجود دارد که از خدمات مهندسان برق و تأسیسات محروم هستند و از این مهندسان استفاده نمی‌شود.





وی افزود: در 100 سال اخیر جمعیت ایران 8 برابر شده و منابع آبی به کمتر از یک هشتم رسیده است، از این رو وضعیت ما در مصرف آب بسیار بحرانی است پس باید اذعان کنیم که کشور در بخش انرژی وضعیت اسفباری دارد به طوری که 5 برابر میانگین جهانی مصرف انرژی داریم.




رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران اظهار داشت: 40 درصد منابع انرژی کشور در بخش ساختمان‌های مسکونی و تجاری مصرف می‌شود، بنابراین از کسانی که از ورود مهندسان تأسیسات به ساخت و سازها ممانعت می‌کنند، باید انتقاد کرد. بنابراین متولیان امر این ضرورت را درک نمی‌کنند که چه کسی چنین اجازه‌ای را داده است که از ورود مهندسان تأسیسات به ساخت و سازها ممانعت شود.





قربانخانی با بیان اینکه هنوز مباحث زیادی وجود دارد که ساختمان‌ها را مهندسان یا افراد فاقد صلاحیت احداث کنند، گفت: قانون‌گذار به طور مشخص ورود افراد فاقد صلاحیت را در ساخت و ساز جرم تلقی کرده است، پس چرا به بهانه‌های مختلف از ورود مهندسان و افراد دارای صلاحیت به امر ساخت وساز جلوگیری می‌شود؟





وی ادامه داد: در ایران عمر ساختمان‌ها 30 سال است اما در کشورهای دیگر 90 سال، پس به ازای هر سال افزایش عمر ساختمان‌ها در کشور می‌توان 4 هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی برای کشور به ارمغانی آورد.، پس چرا به بهانه‌های مختلف از ورود مهندسان و افراد دارای صلاحیت به امر ساخت وساز جلوگیری می‌شود؟





وی ادامه داد: در ایران عمر ساختمان‌ها 30 سال است اما در کشورهای دیگر 90 سال، پس به ازای هر سال افزایش عمر ساختمان‌ها در کشور می‌توان 4 هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی برای کشور به ارمغانی آورد.

 

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

تاسیساتساختسازنظام مهندسی
Comments (0)
Add Comment