تالیف و انتشار کتاب سیستم های حجم هوای متغیر (VAV)

به گزارش تاسیسات نیوز، مصرف بالای انرژی در کشورمان همواره مورد توجه بوده و در طی چند سال اخیر با توجه به تغییرات به وجود آمده در نحوه محاسبه قیمت انرژی این موضوع بیشتر نمود پیدا کرده است. گمان می رود که در آینده ای نچندان دور راندمان انرژی ساختمان ها تاثیر عمده ای بر ارزش آنها داشته باشد و بنابراین مهندسین و طراحان، سیستم های با راندمان بالاتر و هزینه های تعمیر و نگهداری پایین¬تر را در طراحی¬های خود مورد توجه قرار خواهند داد. امروزه با توجه به وجود تجهیزات توزیع هوا , تجهیزات کنترلی و استراتژی های مهندسی , روشهای طراحی کارامدتری نسبت به طراحی های موجود در ساختمانها پیشنهاد می شوند.

 

 

 

موسسه فنی شاهرخی سالهاست به عنوان شرکت پیشگام در زمینه تولید و عرضه تجهیزات نوین از قبیل VAV BOX، Blast Damper و Silencer در زمینه کنترل و توزیع هوا در صنعت تهویه مطبوع کشور مشغول به فعالیت است. این شرکت تاکنون در زمینه طراحی ، نظارت و اجرای سیستم های توزیع هوا همواره درکنار مهندسین تهویه مطبوع کشور بوده و با توجه به رسالت همیشگی این مجموعه در ارائه مطالب علمی معتبر ، اقدام به تدوین وچاپ کتابی با عنوان ” مرجع کامل طراحی و اجرای سیستم های حجم هوای متغیر” نموده تا علاوه بر ارائه مطالب علمی روز دنیا در طراحی سیستم های حجم هوای متغیر ، گامی هرچند ناچیز در راستای ارتقای دانش کشور برداشته باشد. امید است تا این کتاب آغازی پر قدرت در مسیر طولانی ارتقای علمی کشور باشد.

 

 

 

عمده انرژی مصرفی در ساختمان ها به منظور ایجاد شرایط آسایش ساکنان و توسط سیستم های تهویه مطبوع مصرف می شود. این شرایط آسایش علاوه بر حفظ دمای فضا در یک محدوده مشخص شامل کنترل رطوبت، جریان هوا، فشار فضاهای ساختمان نیز می باشد.






سیستم¬های VAV و یا حجم هوا متغیر در مقایسه با سیستم های CAV و یا حجم هوا ثابت قادر هستند که در عین فراهم آوردن شرایط آسایش ساکنین هزینه¬های تعمیر و نگهداری ومصرف انرژی را به طور قابل توجهی کاهش دهند. سیستم های VAV با کنترل میزان هوای ورودی به فضاها رطوبت و دمای فضا ها را کنترل می¬کنند. . سیستم های VAV می توانند تغییرات نیازهای بار ها را با تغییر مقدار هوای گرم و سرد در گردش در فضای مورد تهویه در پاسخ به تغییر بار های سرمایش و گرمایش را اداره کند.





سیستم های VAV با باز و بستن دمپر ها و یا با تنظیم نرخ جریان هوا در باکس های اختلاط دارای فن با تغییر بارها در زون های مختلف از یک ساختمان کار می کنند. اگر در یک ناحیه به سرمایش بیشتری نیاز باشد , دمپر مربوط به آن ناحیه بیشتر باز شده تا با افزایش نرخ جریان هوای سرد دمای ناحیه به دمای مورد نیاز برسد. با باز شدن دمپر , فشار استاتیک داکت کاهش می یابد با ارسال سیگنالی به فن هوای تغذیه با افزایش دور فن افزایش می یابد.






در مقابل , اگر هوای ناحیه از مقدار مورد نظر بیشتر سرد شود , دمپر به آرامی بسته شده و نرخ جریان هوای سرد کاهش می یابد. با استفاده از یک درایو تغییر سرعت (VSD) , این کاهش در نرخ جریان منجر به کاهش توان مورد نیاز فن و درنتیجه صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. اگرچه بیشتر سیستم¬های تهویه مطبوع موجود در ساختمان ها از نوعCAV بوده ولی در چند سال اخیر مهندسان و طراحان اقبال زیادی به سیستم¬های VAV نشان داده¬اند. تبدیل یک سیستم CAV به یک سیستم VAV یک انتخاب معمول برای صاحبان ساختمان ها است زیرا امکان تغییر سیستم متناسب با تغییر تقاضا وجود دارد.

 

 

 

 

در این کتاب تلاش شده است که جنبه¬های مختلف عملکردی و روش های طراحی سیستم های VAV مورد توجه قرار گرفته و نیاز خواننده به دانستن جنبه¬های علمی و عملی طراحی سیستم های VAV برطرف شود. در فصل اول عوامل موثر و فاکتورهای مهمی که مهندسین طراح باید در هنگام انتخاب یک سیستم تهویه مطبوع مد نظر قرار دهد بطور مختصر مورد بررسی قرار گرفته است.





در فصل دوم مقدمه ای از سیستم های حجم هوای ثابت (CAV) و سیستم های حجم هوای متغیر (VAV) ارائه شده است. در این فصل تلاش شده تا خواننده با کلیات انواع سیستم های حجم هوای متغیر ، مزایای استفاده از اکونومایزر ، روابط اصلی برای محاسبه میزان بار گرمایی و همچنین روابط حاکم بر کارایی فن ها آشنا شود.





در فصل سوم شرایط هوای تهویه شده در مراحل مختلف یک سیکل تهویه مطبوع بر روی دیاگرام سایکرومتریک تجزیه و تحلیل شده تا خواننده بطور کامل در جریان نحوه کنترل یک ساختمان توسط سیستم حجم هوای متغیر قرار گیرد. انواع سیستم های VAV از قبیل سیستم سرمایشی، بازگرمایش و گرمایش پیرامونی، انواع سیستم های اکونومایزر و نحوه کنترل آنها و همچنین نحوه عملکرد انواع ترمینال های VAV در این سیستم ها با ارائه مثال بطور کامل تشریح شده است.






انواع پایانه های VAV و روشهای کنترل آنها از قبیل پایانه های تک و دو کاناله، مدل های فن دار و بازگرمایش و نحوه عملکرد آنها بطور کامل در فصل چهارم توضیح داده شده است.





نحوه انتخاب اندازه پایانه ها ، نرخ جریان ، افت فشار کل ، اندازه فن در پایانه های فن دار و همچنین نحوه انتخاب کویل بازگرمایشی از جمله مطالبی است که در این فصل با ذکر مثال بیان شده است. در فصل پنجم نکات مهم در محاسبه و سایز زنی کانال برای شبکه توزیع هوای سیستم VAV و همچنین روش های موثر در کنترل سطح صدا و عایق کاری مناسب کانال ها ارائه شده است. در فصل ششم ، به منظور درک درست مطالب بیان شده در فصول قبل، محاسبات کامل برای سیستمهای CAV و VAV برای یک ساختمان اداری انجام شده است.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

انرژیبرندتاسیساتکتاب
Comments (0)
Add Comment