برگزاری کارگروه حقوقی “تنقیح قراردادها” با حضور مهندس خرم

جلسه کارگروه حقوقی “تنقیح قراردادها” شورای مرکزی با حضور ریاست سازمان برگزار شد.
به گزارش تاسیسات نیوز، جلسه اعضای کارگروه حقوقی “تنقیح قراردادها” شورای مرکزی با حضور مهندس خرم و با هدف ارائه گزارش عملکرد کارگروه و تقدیم متن پیشنهادی قرارداد نظارت به ریاست سازمان در محل شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر فرهادی، مدیر حقوقی شورای مرکزی اعضای کارگروه را معرفی و هدف از تشکیل کارگروه را بیان کرد.
پس از آن، مهندس خرم در جلسه ضمن اشاره به جایگاه خاص واحدهای حقوقی سازمان های نظام مهندسی ساختمان، به تبیین مأموریت‌های ۹گانه واحدهای حقوقی پرداخت که سرفصل آنها به شرح ذیل است:
۱٫ورود به موضوع تعارض منافع و تهیه نامه، لایحه حقوقی و پیگیری تا حصول نتیجه
۲٫پاسخ حقوقی به اظهارات برخی مسئولین در موضوع تعارض منافع و اطلاع‌رسانی به نحو مقتضی.
۳٫اظهارنظر روی قانون جدید نظام مهندسی و کنترل ساختمان.
۴٫اطلاع‌رسانی اقدامات واحدهای حقوقی (از شورای مرکزی تا کلیه سازمان‌های استان‌ها) و ارائه گزارش عملکرد دوره‌ای.
۵٫انجام مکاتبات و ارائه پاسخ صحیح و ایجاد وحدت رویه در امور حقوقی.
۶٫سرویس حقوقی به اعضاء و ایجاد ارتباط آنلاین اعضا با واحدهای حقوقی.
۷٫مأموریت آموزش و پژوهش برای عوامل حقوقی سازمان و اعضای سازمان.
۸٫ایجاد بانک اطلاعات حقوقی بازارهای سرمایه برای اعضا.
۹٫ایجاد قرارداد همسان برای کلیه امور مرتبط در سازمان با انجام مطالعات استانی و مطابقت با سازمان‌های استاندارد اروپا و آمریکا و فیدیک.
۱۰٫ اطلاع رسانی در مورد پیگیری های سنگین برای تصویب بیمه تامین اجتماعی مهندسین در مجلس شورای اسلامی که این مهم با تلاش سازمان نظام مهندسی، تأمین اجتماعی و مجلس شورای اسلامی بعنوان بزرگترین اقدام ۲۵ ساله عمر سازمان بوده است.
مهندس خرم در ادامه جلسه کارگروه تنقیح قراردادها با موضوع تدوین قراردادهای همسان نظارت نظام مهندسی، بر لزوم به روز رسانی اطلاعات در این حوزه و ارائه گزارش عملکرد کارگروه و انتشار آن تاکید کرد و اظهارداشت: سرفصل ها و نکات حقوقی باید احصاء شود.
وى با اشاره به اینکه امروز هیچ مهندسى بدون دانستن تکنیک هاى بازار سرمایه نمی تواند موفق شود، گفت: مهندسان باید با ویژگى هاى کسب و کارى تربیت شوند.
در ادامه پس از گزارش عملکرد کارگروه و رویه اقدام در خصوص تدوین و بررسی قرارداد نظارت، دکتر باقرزاده، عضو کارگروه در خصوص مبنای تدوین، مزایای استفاده از قرارداد پیشنهادی و نحوه اجرای آن توضیحاتی بیان کرد.
از مهم‌ترین مزایای قرارداد مذکور می‌توان به”همسان بودن، ایجاد وحدت رویه در کلیه استان‌ها، مبنای حقوقی قرارداد، به روز شدن مبلغ حق‌الزحمه مهندسان ناظر” اشاره کرد.
همچنین در این جلسه پیشنهاد شد قرارداد ابتدا به صورت پایلوت در استان‌هایی که اعضای آنها در کارگروه حضور دارند، اجرا شده و پس از آن با بررسی بازخوردها و اصلاح قرارداد (در صورت نیاز ) به کلیه استان‌ها ابلاغ شود.
در این راستا و حسب دستور ریاست سازمان، مقرر شد اقدامات در خصوص قرارداد همسان نظارت، در مکاتبه ای با وزیر راه و شهرسازی، معاون مسکن و ساختمان وزارتخانه و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اطلاع رسانی شود.
تعارض منافعتنقیح قراردادهاخرمنظام مهندسی
Comments (0)
Add Comment