برقی‌ها رکورددار کانال های تلگرامی فنی مهندسی

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری برق نیوز، برقی ها دارای بیشترین کانال های تلگرامی در بین رشته های مختلف فنی و مهندسی ایران هستند که در جای خود قابل تامل بوده و از این جهت نیز برقی ها رکورددار هستند.




واقعیت های صنعت برق در گروه های تلگرامی در حال بحث و تبادل نظر است. صنعت برق در گروه ها و کانال های تلگرامی و زیر پوست آن به واقعیت نزدیک تر بوده و بیشتر مورد استقبال برقی ها قرار گرفته است.

 

 

 

کانال های تخصصی و با تولیدات واقعی و اصلی گرچه از لحاظ تعداد اعضای عضو کمتر از دیگر کانال ها می باشند اما به مراتب دارای تاثیر گذاری بیشتری بوده و مطالب مفید و قابل استنادی منتشر می کنند.




بیش از 100 کانال برقی (با اعضای بیش از 500 نفر) ایجاد شده که تعداد قابل توجهی از آنها نیز در ارتباط با صنعت برق بوجود آمده اند و به طور متوسط روزانه بیش از 1000 مطلب و پیام جدید به این گروه ها ارسال می شود.




طبیعی است امکان مشاهده و بررسی همه آنها به هیچ وجه میسر نبوده و بیش از جنبه آموزشی آن جنبه جمع اوری اطلاعات آن مورد تاکید اعضای گروه ها و کانال ها قرار گرفته است.




کانال های تلگرامی برقی حاوی مطالب ارزشمندی هستند که حتی جمع کردن و ذخیره همه آنها در گوشی های تلفن همراه و در فضای هارد و رم موبایل امکان پذیر نیست و حجم مطالب ارسالی به شکلی است که خواندن کتاب ها و مقالات و … ارسال شده گاها بیش از چند سال نیاز دارد.




قبل از راه اندازی کانال توسط تلگرام، بیشتر گروه های مختلف تخصصی رونق داشت و هر گروه توسط چندین عضو فعال مطالب و دیدگاه های برقی خود را منتشر می کردند و مباحث تخصصی و فنی خوبی مطرح می شد.




دلایل راه اندازی کانال های تلگرامی می تواند عوامل مختلفی باشد. توسعه کسب و کار تخصصی، کسب درآمد از تبلیغات، فروش کانال به یک شرکت یا شخص دیگر، نشر علم و دانش و… از جمله دلایل و انگیزه های راه اندازی کانال های تخصصی و مهندسی بوده است.

 

 

 

لگرام به دلیل ایجاد فضای غیر رسمی، امکان انتشار دیدگاه های مختلف را با آزادی بیشتری فراهم کرده است که باعث شده تا چالش ها و تضارب آرای بیشتری در این فضاها صورت گیرد.




در تعدادی از گروه های تلگرامی هر چند وقت یکبار حول موضوعی محوری هم اندیشی و گفتمان تخصصی را پیاده کرده و افراد مختلف صاحب نظر در آن مباحث با آزادی بیان بیشتر و بدون درگیری های حاشیه ای شرکت می کردند.




کانال ها این فضای نقد دوجانبه را از صنعت برق گرفتند و به سمت ارائه اطلاعات یک سویه و یک طرفه رفتند.




گروه های فعال در زمینه انرژی های تجدیدپذیر، شرکت های توزیع برق، نیروگاه ها، بخش خصوصی، دانشجویان، رشته های مختلف وحتی گروه های نرم افزاری و آموزشی باعث شده بود تا مشارک دیگر اعضا بیشتر شده و مباحث مختلف و مشکلات فعلی صنعت برق را به چالش بکشند.




در برخی از گروه های تلگرامی فعال در صنعت برق شرایط حضور اساتید دانشگاه، مقامات دولتی، فعالان بخش خصوصی و … در کنار یکدیگر باعث شده بود تا نقدهای خوبی مطرح شده و هر کس به تبیین دیدگاه های خود بپردازد که اثرات جالب توجهی را نیز به همراه داشته است.




رصد کلی گروه های تلگرامی برقی نشان می دهد که در این فضاها امکان ارائه نظرات مختلف با این پیش فرض که بقیه بعنوان ناظر بر رفتار و گفته های آنها هستند توانسته بود به تاثیر گذاری خوبی بیانجامد.




برق در شبکه های مجازی بیش از آنکه با مصاحبه ها و اخبار صرفا دولتی مواجه باشد با حل مشکلات و معضلات این صنعت گره خورده است. برق در گروه های تلگرام و زیر پوست آن به واقعیت نزدیک تر بوده و بیشتر مورد استقبال اعضا و افراد قرار گرفته است. مطالبی که امکان انتشار برخی از آنها در فضای رسانه ای رسمی ایران وجود ندارد.




ما چه بخواهیم و چه نخواهیم باید این واقعیت را بپذریم که خلاء امکان اظهار نظر و ارائه دیدگاه های متفاوت افراد مختلف باعث شده تا همه از آن استقبال کرده و بتوانند در فضای غیر رسمی هر انچه که فکر میکنند نیاز است که گفته شود را بگویند.




در گروه های تلگرامی بیش از آنکه مدیران و مسئولان دولتی به تعریف و تمجید از خود و فعالیت های خود بپردازند باید شنوای دیدگاه های افرادی باشند که تاکنون جایی برای ابراز نظر نداشته اند و یا اگر داشته اند امکان ارائه راحت و بدون تشریفات رسمی بیان می شود.




تلگرام را شاید بتوان به تالار گفتمانی تشبیه کرد که مدیرانش افرادی هستند که ترس از انتشار برخی از صحبت ها و نظرات نداشته و ملاحظات وب سایت های رسمی را ندارند.




مدیران و مسئولان صنعت برق باید علاوه بر رصد فضای رسمی خبری و رسانه ای کشور در این فضا نیز حضور داشته و پای حرف های بدون واسطه بقیه بنشینند.




در تلگرام امکان ارتباط سریع و کم هزینه ارتباط به راحتی فراهم شده است. از مزاحمت هایی که ممکن است در برخی موارد رخ داده باشد که بگذریم باید بگوییم که واقعیت های صنعت برق در همین گروه های تلگرامی برقی رخ می نمایاند نه انکه سفارشی و انتخاب شده در رسانه ها بیان می شود.




ارائه مقالات علمی برق، تصاویر تخصصی و علمی و گاها جالب برقی، اخبار رسمی و غیر رسمی و… باعث شده تا کاربران این شبکه موبایلی این روزها بیشترین اطلاعات خود را گوشی های همراه خود دریافت کنند.




البته با امکان ثبت راحت کانال های تلگرامی معضل عدم رعایت حق کپی در بسیاری از کانال ها مشکل زا شده و انتشار مطلب یا تصویر و فیلمی بدون اینکه فرد یا نهاد انتشار دهنده آن مشخص باشد نگرانی های جدی را برای همه بوجود آورده است.




در بسیاری از کانال های با اعضای بالا، تولیدات دیگر سایت ها و پایگاه های اینترنتی بدون مجوز و حتی هیچ اسمی از آنها کپی شده و به اسم خود منتشر می شود. در تعدادی از این کانال ها حتی مدیر کانال شخصیت حقیقی خود را پنهان کرده و حاضر به معرفی خود نیست چه برسد به اینکه پایبند به اصول حرفه ای انتشار مطالب در فضای مجازی باشد که متاسفانه در میان کانال های برقی نمونه های مختلفی از آنها را می توان یافت.




اکثر مدیران کانال های تخصصی کارشناسی ارشد و بالاتر هستند. تقریبا همه کانال های ایجاد شده در داخل کشور و خیلی به ندرت کانالی پیدا می شود که در خارج از ایران راه اندازی شده باشد. ایرانی ها در این زمینه بیشترین استقبال را داشته اند. حدودا یک سوم مدیران کانال های تخصصی روزی 2 تا 4 ساعت برای کانال خود وقت می گذارند و اکثرا روزی 3 تا 5 پست جدید در کانال های خود قرار می دهند.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

برقتاسیساتتلگرامرسانه
Comments (0)
Add Comment