آغاز به نصب پایلوت کنتورهای هوشمند برق

این کنتورهای هوشمند برقی اطلاعات مصرف مشترکان را به‌صورت آن لاین در اختیار آن ها قرار می دهد؛ بنابراین مشترکان می توانند مدیریت بیش تری بر میزان و هزینه های مصرف برق خود اعمال کنند.

 

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز، معاون سیستم‌های اندازه گیری و شبکه هوشمند سازمان بهره وری انرژی ایران  گفت: نصب دو هزار دستگاه کنتور هوشمند به صورت پایلوت در تهران و زنجان آغاز شده است و در آینده نزدیک در چهار منطقه دیگر آغاز می شود.

مهندس “هادی مدقق” اظهار داشت: نصب کنتورهای هوشمند در کشور در قالب طرح فراسامانه هوشمند اندازه­ گیری و مدیریت انرژی (فهام) در حال پی گیری بوده که اجرای فاز نخست آن برای یک میلیون مشترک در شش استان کشور آغاز شده است.

وی افزود: قراردادهای اجرای این طرح در شهرستان های اهواز، مشهد، تهران، البرز، بوشهر و زنجان با پیمانکاران به‌صورت EPC منعقد شده است.

معاون سیستم های اندازه گیری و شبکه هوشمند سابا با بیان این که در سال 90 برای اجرای فاز نخست این طرح که نصب یک میلیون دستگاه کنتور هوشمند است، 240 میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده بود، گفت: با افزایش نرخ ارز طی سال های گذشته، بودجه درنظر گرفته شده برای فاز نخست به 360 میلیارد تومان افزایش یافت ضمن آن که برای اجرای طرح فهام در کل کشور به سه میلیارد دلار اعتبار نیاز است.

وی تاکید کرد: براساس مصوبه شورای اقتصاد به جز فاز نخست طرح فهام، بقیه فازها باید با استفاده از سرمایه غیردولتی اجرایی شود.

مدقق با بیان اینکه با نصب کنتورهای هوشمند امکان پیاده سازی برنامه‌ های مدیریت بار و انرژی فراهم می‌شود، افزود: این کنتورها اطلاعات مصرف مشترکان را به‌صورت آن لاین در اختیار آن ها قرار می دهد؛ بنابراین مشترکان می توانند مدیریت بیش تری بر میزان و هزینه های مصرف برق خود اعمال کنند.

وی تصریح کرد: هم اکنون سامانه پیش‌پرداخت در صنعت برق نداریم که با نصب کنتورهای هوشمند، مشترکان می‌توانند میزان برق مصرفی خود را برای مدت مشخص از پیش خریداری کنند و با این کار، افزو‌ن بر ایجاد منابع جدید مالی برای صنعت برق مدیریت بیشتری بر مصرف برق صورت می گیرد.

وی حذف خطای انسانی در فرآیند قرائت تا صدور قبض برای مشترکان را از دیگر مزایای کنتورهای هوشمند بیان کرد و گفت: نصب کنتورهای هوشمند تلفات غیرفنی هم چون خطاهای اندازه‌گیری را کاهش داده و استفاده های غیرمجاز را تشخیص می دهد.

وی افزود: این سامانه برای رصد تلفات فنی شبکه و برنامه ریزی برای کاهش آن نیز به ما کمک می کند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه دست کاری کنتورها در بین برخی مشترکان رواج یافته است که کنتورهای هوشمند با ثبت هرگونه تغییر و دست کاری و اطلاع به شرکت های برق مانع از انجام چنین کاری می شود

پایان پیام /.

 

 

چیلر،تراکمی، جذبی،نیروگاه، نظام ، گاز، مخزن، نفت،
Comments (0)
Add Comment