برگزاری نخستین آزمون سراسری کارآفرینی
نخستین آزمون سراسری کارآفرینی در دی ماه سال جاری برگزار میشود. این آزمون ویژه دانش آموزان مقطع متوسطه خانواده هایشان است و به منظور شناسایی و تقویت ویژگیهای کارآفرینانه در دانش آموزان طراحی شده است.
به گزارش تاسیسات نیوز، نشست خبری طرح ملی کآشف در دانشگاه تهران برگزار شد. به گفته مجری طرح ملی کآشف این طرح که با مشارکت دانشگاه تهران و موسسه کار و تامین اجتماعی و همکاری سازمان سنجش آموزش کشور و حمایت وزارت آموزش و پرورش اجرا میشود، قرار است نخستین آزمون سراسری سنجش ویژگیهای کارآفرینی را برای دانش آموزان مقطع اول متوسطه، در هفته نخست دی ماه سال جاری برگزار کند.
رضا زعفریان افزود: ثبت نام این آزمون که در مرکز آزمون سازمان سنجش نیز بررسی خواهد شد، از روز 13 آبان آغاز میشود.
کار مهمتر از دانشگاه
رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی که یکی از سخنرانان این نشست بود، با اشاره به این موضوع که در دهه آینده اهمیت به دست آوردن صندلی در دانشگاه جای خود را به اهمیت صندلی کار خواهد داد در رابطه با این طرح گفت: طرح کآشف به دنبال ایجاد مدل بومی برای ارزیابی ویژگیها و شایستگی های فردی و افزایش مهارت های کسب و کار در دانش آموزان است.
دکتر سپهری افزود: این طرح که در کنار سایر برنامه های وزارت کار برای حل معضل اشتغال دنبال می شود، دارای اهداف بلند مدت است و با توجه به اثربخشی بیشترآموزش ها در دوران کودکی و نوجوانی، گروه دانش آموزان در تمام مقاطع را هدف قرار داده است.
آزمونی بدون قبولی و ردی
مجری طرح ملی کآشف گفت: انتظار ما این است که حداقل دستاورد اجرای این طرح را در ده سال آینده شاهد باشیم و هدف از اجرای آن نه فقط اشتغال بلکه ترویج فرهنگ و آموزش کارآفرینی به نسل جوان آینده است.
رضا زعفریان در ادامه افزود: در دو سال گذشته، 100 نفر متشکل از کارشناسان و پژوهشگران دانشگاهی، بر اساس مطالعه زندگی 50 کارآفرین موفق، 15 ویژگی شخصیتی را که به عنوان عوامل موفقیت این افراد استخراج کردهاند که کآشف با برگزاری این آزمون در صدد ارزیابی این ویژگی ها و سپس تقویت آنها در دانش آموزان است.
مجری طرح کآشف در پاسخ به این سوال که قبول و رد در این آزمون به چه صورت است، گفت: در این آزمون قبول و رد معنایی ندارد و تنها ویژگیهای شخصیتی فرد شرکت کننده بررسی میشود.
به گفته زعفریان، والدین نیز میتوانند به همراه فرزندان خود در این آزمون ثبت نام کنند و در سالن جداگانه ای مورد آزمون قرار بگیرند.
ایران نزدیک به میانگین منطقهای
رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران هدف این کار را کمک به تقویت فرهنگ کارآفرینی در خانواده ها و جایگزین شدن آن با فرهنگ موجود رضایت به «آب باریکه کارمندی» عنوان کرد.
محمد رضا زالی افزود: در دنیا، کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته، برای رفع معضل بیکاری به تقویت کارآفرینی و آموزش آن به عنوان نوعی رفتار و شایستگی روی آورده اند. وی همچنین در ادامه گفت: دیده بان جهانی کارآفرینی که بررسی شایستگی ها و رفتارهای کارآفرینانه در کشورها می پردازد، شاخص درک قابلیت کارآفرینانه در ایران را در سال 2012، 54 درصد اعلام کرده است.
به گفته زالی این شاخص اعلام میکند که چند درصد مردم یک کشور فکر میکنند میتوانند در آینده کارآفرین شوند. رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران گفت: شاخص درک فرصت کارآفرینی در ایران در همین سال، 39 درصد اعلام شد که در قیاس با شاخص متوسط خاورمیانه، هر دوی این شاخص ها به میانگین نزدیک است.
جذب نمایندگی در 27 استان کشور
در ادامه نیز مجری طرح ملی کآشف، علت العلل ویژگیهای کارآفرینان موفق را در پژوهش های صورت گرفته در طول طرح، مثبت اندیشی عنوان کرد و گفت: این ویژگی در کنار 14 ویزگی دیگر از چمله پشتکار، خلاقیت، منبع کنترل درونی و خودباوری در آزمون سراسری کآشف مورد بررسی قرارمی گیرد.
رضا زعفریان همچنین اعلام کرد: طرح کآشف تا کنون توانسته است در 27 استان نمایندگی جذب کند که در آینده نیز این نمایندگیها را در تمامی استانها گسترش خواهد داد. وی افزود: پیش از آزمون اصلی که در هفته اول دی ماه با همکاری و نظارت سازمان سنجش کشور برگزار خواهد شد، در چند استان کشور از جمله تهران به صورت آزمایشی برگزار شده است.
پایان پیام/.