وزیر راه و شهرسازی در همایش نخبگان صنعت ساختمان با اشاره به اینکه شرکتهای دانشبنیان نقش کلیدی در توسعه کشور دارند بیان کرد که سیاست ساخت صفر تا صد خانه توسط دولت اشتباه است.
به گزارش تاسیسات نیوز، فرزانه صادق مالواجرد در نخستین همایش نخبگان صنعت ساختمان، بیان کرد: صنعت ساختمان کشور با چالشهایی مواجه است که میتواند فرصتهایی برای بروز استعدادهای شرکتهای داخلی و نخبگان کشور شود.
وی ادامه داد: ضرورت ارتباط شورای مرکزی نظاممهندسی با انجمن نخبگان با هماهنگی وزارتخانه میتواند باعث جهشی بزرگی در صنعت ساختمان باشد و توجه به ویرایش مبحث ۱۹ قوانین صنعت ساختمان میتوان مسیر اجرای پروژهها را تسهیل کرد.
صادق خاطرنشان کرد: یکی از سیاستهای اشتباه که مرسوم شده بین افکار عمومی این است که حتماً باید دولت خودش تمام صفر تا صد مسکن را بسازد که این یک اشتباه است و دولت میتواند با بسترسازی و استفاده از ابزارهای موجود مانند زمین به ساخت مسکن سرعت ببخشد.
وی تشریح کرد: امروز افتتاحهایی با حضور رئیسجمهور اتفاق افتاد که اگر بگذارند در سمت وزیر راه و شهرسازی در سال آینده ادامه کار بدهم امیدوارم دوباره چنین پروژههایی را افتتاح کنیم و این بار بگوییم ۲۱ هزار واحد مسکونی با کمک شرکتهای دانشبنیان و به صورت فناورانه در زمان کوتاهتر و با هزینه کمتری ساخته شده است.
پایان پروژههای ساختمان گاهی ۱۳ سال طول میکشد
سعید محمد نایب رئیس انجمن نخبگان کشور در ادامه این همایش، گفت: این انجمن یک نهاد تخصصی است که وظیفه اصلی آن حمایت از شرکتها و نفرات علمی کشور است که از مهمترین آن حوزه و صنعت ساختمان است.
وی افزود: صنعت ساختمان یک صنعت پیچیده با گردش مالی بالاست که قابلیت توسعه یک کشور را دارد و باید در حوزههای مدیریتی و تکنیکی آن ورود کرد.
محمد تصریح کرد: با توجه به افزایش هزینههای مسکن و دستور قانون اساسی، نیاز مبرم کشور به مسکن وجود دارد و مردم از دولت این موضوع را مطالبه میکنند.
وی با بیان اینکه مشکلات مسکن متشکل از مشکلات مدیریتی، فنی و تأمین مالی است، گفت: سازمان برنامهریزی کل کشور زمان انعقاد قراردادها را ۳ سال و زمان پایان پروژهها را ۱۳ سال اعلام کرده است که علت اصلی آن همین مواردی است که اشاره شد.
محمد راهکار جدی این مسئله را ورود بخش خصوصی و حمایت از بخش خصوصی در ارتباط با ساختمانسازی ذکر کرد.