بهترین مدیریت برای ناترازی انرژی

حسن مرادی نماینده ادوار مجلس و کارشناس انرژی ، در پاسخ به پرسشی در خصوص تاثیر ایجاد وزارتخانه انرژی و تجمیع حوزه های نفت، گاز، برق و…می گوید:«بر اساس اسناد بالادستی، نحوه سیاست گذاری ها باید به گونه ای باشد که منجر به برزرگ شدن دولت نشود.در حالیکه در ایران همواره در وضعیت آزمون و خطا قرار داریم و مدام تجربه های جدید مطرح می شود.
به گزارش تاسیسات نیوز، مرادی اضافه کرد: به عنوان استاد دانشگاه و فردی که بیش از ۵۰سال در حوزه های مدیریتی مرتبط با انرژی حضور داشتم باید بگویم متاسفانه دستگاه اجرایی ایران دستگاهی به هم پیچیده، طویل و سردر گم است. در ایران این تصور وجود دارد که با ایجاد سازمان ها و نهادهای جدید می توان مشکلات را کاهش داد. هرچند ایران تاریخ بلندبالایی در دیوان سالاری و حکومتداری دارد اما نمی توان انکار کرد که شکل جدید سیاست گذاری ها در ایران از غرب گرفته شده است. هرچند شکل جدید حکومت داری از غرب وام گرفته شده اما هرگز فرهنگ اجرایی و اداری مناسب وارد ایران نشد. ما ساختارها و نهادها را ایجاد می کنیم بدون اینکه از فلسفه وجودی آنها با خبر باشیم.»
مرادی یادآور می شود:«خاطرم هست ۴۰ سال پیش در زمان تحصیلم بازدیدی از وزارت صنعت و تجارت انگلیس در خیابان ویکتوریای لندن داشم؛ در آنجا دیدم کل وزارتخانه صنعت و تجارت کشوری در حد و اندازه انگلیس تنها در یک ساختمان کوچک قرار دارد. همین وضعیت را در بازدید از ۲وزارتخانه کلیدی دانمارک مشاهده کردم. دولت دانمارک در یک ساختمان کوچک دو قلو مستقر است و ساختمان دیگر مجلس دانمارک بود. در واقع از ساختمان های عظیم و عریض و طویل خبری نیست.در ایران اما هر دولتی روی کار می اید به فکر ایجاد نهادها و سازمان ها و دستگاه های تازه است. گویی مسئولان ایرانی تصور می کنند با ایجاد ساختارهای تازه، مشکلات کاهش می یابد. در حالیکه این نظام تصمیم سازی های کشورهاست که عمکرد آنها را تعیین می کند. بسیاری از شرکت ها، دستگاه ها و نهادها در وزارت نفت و نیرو وجود دارند که مشخص نیست به چه دلیلی فعالیت می کنند. مثلا در وزارت نفت یک شرکت بهینه سازی با بودجه بالا وجود دارد، اما مشخص نیست چه کاری قرار است انجام دهند. این شرکت قرار بود ۲۵میلیون بخاری پرمصرف ایران را بهینه سازی و به روز آوری کنند. اما بررسی های دقیق نشان می دهد تا به امروز تنها ۱۱هزار بخاری را بهینه سازی کرده اند!»
این تحلیلگر در پایان می گوید:«به نظرم ایجاد وزارتخانه جدید انرژی و آب به جز اینکه میز و میز کشی ایجاد کند و نظم پایداری که در وزارت نفت طی دهه های متعدد ایجاد شده را  دچار آشفتگی کند، فایده دیگری ندارد. در کل باید بگویم از طلا گشتن پشیمان گشته ایم، مرحمت فرموده ما را مس کنید!» با این توضیحات باید دید نهایتا آیا تلاش موافقان احداث این وزارتخانه ها به ثمر می نشیند یا اینکه وضعیت برای وزارت خانه های نیرو و نفت به روال و سیاق سابق خواهد بود؟
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;